Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella kunnioitetaan keskiviikkona Ukrainaa – Ainakin nämä muuttuvat sinikeltaisiksi

Tampereen kaupunki kunnioittaa Ukrainan kansallispäivää tämän viikon keskiviikkona 24. elokuuta liputuksella ja Tammerkosken valaisulla.

Tammerkoski valaistaan sinikeltaiseksi Ukrainan lipun värien mukaisesti. Lisäksi Tampereen kaupunki liputtaa Raatihuoneen edustalla.

– Haluamme tällä pienellä eleellä kertoa ukrainalaisille ja ystävyyskaupunkimme Kiovan asukkaille, että he ovat mielessämme ja osoittaa symbolisesti tukeamme Ukrainalle, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) tiedotteessa.

Ukrainan värit ovat loistaneet kaupungilla aikaisemminkin, kun kaupunki valaisi Tammerkosken valot sinikeltaisiksi viime helmikuussa.

Kaupunki on tukenut Ukrainaa 150 000 eurolla sekä raha- että tarviketukena. Maaliskuussa kaupunki järjesti Apua Ukrainalle! -tukikonsertin, ukrainalaiset ovat saaneet matkustaa Tampereen seudun joukkoliikenteellä ilman matkalippua, ja nuorille kiovalaisille järjestettiin kesäleiri heinä-elokuun vaihteessa. Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954 lähtien.

Kaupungin yhteistyökumppanit kunnioittavat myös Ukrainan kansallispäivää, joten muuallakin Tampereella näkyy Ukrainan värit. Tampere-talo on mukana Ukrainan liputuksella sekä sinikeltaisella valaisulla. Näsinneula valaistaan päivän kunniaksi. Tampereen korkeakouluyhteisö (Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu) valaisee Päätalon ja liputtaa kampuksilla. Kauppakeskus Ratinan näyteikkunat valaistaan sinikeltaisiksi.