Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Sanomat selvitti: Helsinki-viha on edelleen voimissaan – "Sen huomasi ihmisten ilmeistä, eleistä ja puheista"

Myytiksi koettu Helsinki-viha on edelleen voimissaan, selviää Helsingin Sanomien tekemästä lukijakyselystä. Kyselyn perusteella viha ei ole juurikaan muuttunut luonteeltaan vuosien varrella.

– Jatkuvasti saamme kuulla tietyiltä ystäviltä ja sukulaisilta vähättelevää kommentointia Helsinkiä kohtaan. ”Mikä siellä Helsingissä on niin hienoa” ja ”pitääkö sinne kaikkien päästä” -tyyppiset kommentit ovat raskasta kuunneltavaa, kommentoi kyselyyn vastannut 30-vuotias nainen.

Lehti on haastatellut Erna Puomea, joka kertoo törmänneensä ilmiöön ensimmäistä kertaa ollessaan Prometheus-leirillä.

– Kun ensimmäisenä päivänä olin kertonut olevani Helsingistä, minuun ilmeisesti liitettiin stereotypioita tietynlaisesta tyypistä, hän kertoo Helsingin Sanomille.

Lehden haastattelema professori Laura Kolbe sanoo, että asian taustalla on kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelu, jolla on pitkät perinteet.

– Ihana maaseutu on ollut olemassa Rooman ajoista lähtien, jolloin Rooma oli megalopoli, joka kasvoi ja jonka ongelmat myös näkyivät. Siitä maaperästä kasvoi tällaisen kaupungin ulkopuolisen koskemattoman maailman ihailu, Kolbe kommentoi Helsingin Sanomille.