Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi laituri, alikulku, liityntäpysäköinti... – Nokian ratapihalle tulossa suuria muutoksia

Nokian rautatieasemalle on tulossa raiteistomuutoksia sekä uusi matkustajaliikenteen välilaituri, tiedottavat Väylävirasto ja Nokian kaupunki. Ne allekirjoittivat sopimuksen ratapihahankkeen toteuttamisesta.

Sopimus sisältää myös uuden alikäytävän rakentamisen hissiyhteyksineen, vanhan alikulun purkamisen, aseman pohjoispuolen liityntäpysäköintialueen sekä jalankulku- ja pyöräilyväylien parantamistoimenpiteitä.

– Hanke liittyy keskeisesti Nokian asemanseudun ja Tampereen seudun lähijunaliikenteen kehittämiseen, kertoo infrapalveluiden johtaja Jussi Pesonen Nokian kaupungilta tiedotteessa.

– Kevättalven ja kesän aikana olemme tehneet Nokialla maastomittauksia ja maaperätutkimuksia, jotta hankkeen lähtötiedot olisivat mahdollisimman hyvät. Odotamme maaperätutkimusten tuloksia vielä elokuun aikana, kertoo projekti-insinööri Mervi Kulha Väylävirastosta.

Nokian ratapihahankkeen elokuussa alkava suunnitteluvaihe ajoittuu vuosille 2022–2023. Suunnitteluvaiheen aikana laaditaan rata- ja katusuunnitelmat.

Hankkeen rakentamisvaihe tulee kestämään arviolta noin kaksi vuotta ja valmista tulisi olla vuoden 2024 aikana.

Hankkeen kustannusarvio on 15,3 miljoonaa euroa.