Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Blockfest-auttajat ymmällään: Alaikäisten varjo-Blockit eivät vetäneetkään – "Alaikäisiä oli paikalla vain joitain satoja"

Blockfest-viikonloppu sujui nuorisopalvelujen työntekijöiden näkökulmasta hyvin ja rauhallisesti.

Nuorisopalveluiden työntekijät jalkautuivat yhdessä muiden ammattilaisten kanssa Blockfest-viikonloppuna niin festivaalialueella kuin sen ulkopuolella.

Väkijoukon suuruuteen nähden illat sujuivat hyvin ja alaikäisiä juhlijoita oli liikenteessä yllättävän vähän.

– Alaikäiset ovat pääkohderyhmäämme, ja olimme varautuneet siihen, että suuri joukko alaikäisiä olisi ollut juhlimassa festivaalialueen läheisyydessä. Näin ei kuitenkaan syystä tai toisesta käynyt, ja alaikäisiä oli paikalla vain joitain satoja, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Festivaalialueella nuorisopalveluiden työntekijät työskentelivät Happee-alueella, johon festivaalikävijät saattoivat tulla hengähtämään hetkeksi ja vaihtamaan halutessaan kuulumisia ammattilaisten kanssa. Alueelle jalkautuvat nuoriso-ohjaajat toimivat tapahtumassa yhdessä mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliväkivaltatyöhön erikoistuneitten ammattilaisten kanssa “Miten menee?” -tukihenkilöinä.

– Illat sujuivat rauhallisemmin kuin oletimme. Nuoret kokoontuivat ja juhlivat maltillisesti ja heillä oli hyvä ja asiallinen meininki, kertoo Vehkalahti.

Viikonlopun aikana nuorisopalveluiden työntekijät kohtasivat sekä alueella että sen ulkopuolella yhteensä noin 1500 nuorta, joista 300 autettiin tavalla tai toisella. Noin parikymmentä nuorta ohjattiin eteenpäin esimerkiksi poliisille tai ensiapuun.