Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilla kiireinen viikonlopun alku Tampereella – sillalta veteen hyppivät ja liputta festivaaleille yrittäneet työllistivät

Kuluvana viikonloppuna järjestettävä Blockfest keräsi perjantaina Tampereen keskustaan runsaasti festivaalikävijöitä ja kesäillan viettäjiä.

Tapahtuman ensimmäisen vuorokauden aikana poliisia ovat työllistäneet muun muassa Laukontorin ja Ratinan sillalta veteen hyppäävät tai hyppäämistä yrittäneet henkilöt. Poliisi on joutunut myös puuttuman Ratinan läheisyydessä useiden veneilijöiden ja vesiskoottereilla liikkeellä olleiden ihmisten toimintaan, kun Ratinansuvannon laivaliikenne on ollut vaarassa häiriintyä alueen vilkkaan vesiliikenteen takia. Lisäksi poliisi ja järjestäjät estivät useita liputtomien ihmisten pääsy-yrityksiä Ratinan tapahtuma-alueelle.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtui Tampereen keskustassa normaalia kesäperjantaita enemmän tappeluita, jotka vaativat tilanteen selvittämiseksi useamman poliisipartion läsnäoloa. Myös poliisilain perusteella liiallisen päihtymyksen takia tai rikoksien ja häiriöiden ehkäisemiseksi kiinniotettuja on ollut normaalia enemmän.

Poliisi esittää tiedotteessa myös kiitoksensa maltillisuudesta ja kärsivällisyydestä heille, jotka joutuivat päivän ja illan aikana odottamaan vanhojen festivaalirannekkeidensa vaihtoa uusiin. Pitkät jonot ja odotusajat kuumensivat ymmärrettävästi jonottajien tunteita, mutta tämä ei kuitenkaan johtanut suurempiin ylilyönteihin tai järjestyshäiriöihin.