Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsenlampi tulee juhlaversiona Tampere-taloon syksyllä 2023 – "Balettivierailut ovat Tampere-talolle ja Tampere Filharmonialle tärkeä traditio"

Suomen kansallisbaletti tuo Tampere-taloon huippukoreografi David McAllisterin tänä vuonna ensi-iltansa saaneen Joutsenlampi-baletin.

Balettia esitetään Tampere-talossa täysimittaisena tuotantona kaikkine lavasteineen ja pukuineen kolmen esityksen verran 6.–7. lokakuuta 2023.

Pjotr Tšaikovskin tutun ja tunteikkaan musiikin tulkitsee Tampere Filharmonia. Lipunmyynti alkaa marraskuussa.

Suomen kansallisbaletin tämän kevään Joutsenlammessa Odeten ja Odilen rooleissa nähtiin muun muassa Hanako Matsune. Tampere-talon lokakuun 2023 vierailulla esiintyvät tanssijat julkaistaan myöhemmin.

Kansallisbaletin satavuotisjuhlan kunniaksi tehty versio nähdään ensimmäistä kertaa Oopperatalon ulkopuolella.

Teoksen musiikin soittaa vierailulla Tampere Filharmonia.

– Balettivierailut ovat Tampere-talolle ja Tampere Filharmonialle tärkeä traditio ja upea mahdollisuus tuoda korkeatasoista tanssitaidetta baletin muodossa Tampereelle. Olemme todella iloisia, että yhteistyömme Suomen kansallisbaletin kanssa saa jatkoa, Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen kertoo tiedotteessa.

Joutsenlammella on pitkä historia Suomen kansallisbaletissa, joka esitti sen ensimmäisenä teoksenaan sata vuotta sitten. Teos aloitti Kansallisbaletin satavuotisjuhlavuoden tammikuussa 2022.