Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian sataman maankäytöstä sopimus: Eedenille lisätilaa, viereen asuinalue 800 asukkaalle ja satamaan vapaa-ajanpalveluja – Katso kuvat

Nokian kaupunki ja Kiinteistö Oy Nokian Paratiisikatu 2 ovat neuvotelleet maankäyttö- ja luovutussopimuksen Nokian satama-alueen ja Edenin kylpylähotellin uuden asuinalueen muodostamiseksi.

Nokian kaupunki tiedotti asiasta perjantaina.

Viholassa sijaitsevalle, noin seitsemän hehtaarin alueelle on suunnitteilla uutta kerros- ja pientaloasumista noin 800 asukkaalle. Lisäksi satamarantaa kehitetään viihtyisäksi vapaa-ajanviettopaikaksi asukkaille ja matkailijoille.

Maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuvaa maankäyttö- ja luovutussopimusta sekä asemakaavaehdotusta käsitellään seuraavassa Nokian kaupunkikehityslautakunnan kokouksessa ensi tiistainaa.

Noin 1,5 kilometriä keskustasta sijaitsevalla satama- ja kylpyläalueella on Nokian kaupungin ja yksityisen maanomistajan CapMan Hotels II -rahaston Kiinteistö Oy Nokian Paratiisikatu 2:n maanomistuksia.

Asemakaavaehdotuksen tavoitteena on kehittää matkailupalveluiden ja sataman toimintaedellytyksiä sekä lisätä alueen asukasmäärää, joka tukee samalla myös Edenin alueen palveluiden kehittämistä.

– Asemakaavassa osoitetaan rakennusoikeutta asuntorakentamiselle noin 30 000 kerrosneliötä ja kylpylähotellille noin 23 000 kerrosneliötä. Kerros-, rivi- ja kaupunkipientalot sijoittuisivat kolmeen kortteliin ja niiden väliin jää piha- ja puistoalueita sekä pihakatuja. Kaavassa on lisäksi varattu mahdollisuus hotellitoimintojen kehittämiseen tulevaisuudessa, kertoo projektiarkkitehti Jorma Hakola tiedotteessa.

– Nokian sataman ja Edenin kylpyläalueelle rakentuva asuinalue tukee kaupungin kasvua ja mahdollistaa Pyhäjärven rantaan sijoittuvan alueen kunnostamisen edustavaksi ja kaupunkilaisten virkistykseen sopivaksi vapaa-ajan alueeksi. Tavoitteena on jatkaa jalankulku- ja pyöräilyteitä tulevaisuudessa Edeniltä Sahanrannan ja Tehdassaaren kautta Nokian keskustaan sekä etelään aina Liukuslahdelle asti, kertoo maankäyttöjohtaja Kari Stenlund tiedotteessa.

Kaupunkikehityslautakunnan käsittelyn jälkeen Nokian satama- ja kylpyläalueen maankäyttö- ja luovutussopimus sekä asemakaavaehdotus ovat etenemässä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi elokuussa 2022. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää asemakaavaehdotuksen hyväksymisestä syyskuussa 2022.