Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tulee isoja koneita keskelle kaupunkia – Keskustorilla järjestetään syksyllä uusi yleisötapahtuma

Tampereen Keskustorilla järjestetään tänä syksynä uusi yleisötapahtuma.

Isot koneet Keskustorilla 2022 järjestetään lauantaina 1. lokakuuta kello 10–16.

Koko perheelle suunnattu teollisuuden tapahtuma esittelee isoja koneita ja laitteita. Tapahtuma on osa Tampereen päivän oheisohjelmaa.

Isot koneet Keskustorilla -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Business Tampere, Konepajakoulu/Tampereen Teollisuusoppilaitos, Tampereen kaupunki sekä Tampereen Messut -konsernin Alihankinta- ja Konepaja-messut.

Yrityskumppaneina ständeillä ovat Agco Power, Avant Tecno, Bronto Skylift, John Deere, Metso Outotec ja Sandvik. Yritykset tuovat Keskustorille näyttävät koneet ja laitteet yleisön ihailtavaksi.

Ajatus uudesta koko perheelle suunnatusta Tampereen teollisuuden showroomista syntyi jo pari vuotta sitten teollisuusalan toimijoiden keskusteluissa.

– Tampere on vahva teollisuuskaupunki ja Pirkanmaan seutu on myös tunnettu liikkuvien työkoneiden valmistajista sekä koneenrakennuksen osaamisesta. Tämän uuden tapahtuman avulla haluamme nostaa esille alueen monipuolista tarjontaa ja tekemistä sekä työ- ja opiskelumahdollisuuksia., kertoo uuden Konepajakoulun vetäjä, toimitusjohtaja Peer Haataja Tampereen Teollisuusoppilaitos Oy:stä Tampereen Messujen tiedotteessa.

– Tampereen päivä tarjoaa otollisen hetken esitellä suurelle yleisölle kaupungin ja koko seudun roolia teollisuuden mekkana. Isot koneet ja laitteet kiinnostavat vauvasta vanhuksiin, joten kumppaniyritysten ansiosta saamme Tampereen ytimeen Keskustorille komeaa ja kookasta katsottavaa, sanoo tapahtuman projektipäällikkö, PR- ja kumppanuusjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista tiedotteessa.

Liikkuvien työkoneiden SIX Mobile Machines -klusteri on julkistanut kaikille Pirkanmaan peruskoululaisille sekä esiopetuksen oppilaille avoimen suunnittelu- ja piirustuskilpailun ”Tulevaisuuden työkone”.

Kilpailussa oppilaiden tehtävänä on suunnitella tulevaisuuden työkone. Kilpailusarjoja on kaksi: Esiopetusikäisille ja 1.–6. luokkien oppilaille sekä 7.–9. luokkien oppilaille. Kilpailutöitä voi palauttaa 1.9.2022 alkaen ja kilpailun tulokset julkistetaan Isot koneet Keskustorilla -tapahtumassa. Voittajasuunnitelman tekijän luokka pääsee tehdasvierailulle tutustumaan käytännössä isoihin koneisiin ja niiden valmistamiseen.