Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen suuri ravintolafestari tulee taas – Muistatko suosikkikisan viime vuoden voittajan: mustekalaa, mansikkaa ja raparperia...

Tamperrada-tapahtuma ja sen yhteydessä pidettävä pintxokilpailu pidetään kymmenennen kerran.

Suomen suurimmaksi ravintolafestivaaliksi noussut tapahtuma järjestetään tiistaista lauantaihin 30.8.–3.9.

Tapahtumassa pirkanmaalaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan osaamistaan pieninä ruoka-annoksina eli baskilaistyylisesti pintxoina 3,5 euron kappalehintaan. Mukana on 51 ravintolaa. Ravintoloissa on tarjolla myös muita pikkuannoksia kuin varsinaisia kisapintxoja.

Pintxokilpailussa yleisö saa äänestää suosikkiaan ja tuomaristo valitsee gastronomisesti kiinnostavimman annoksen.

Tuomaristoon kuuluvat keittiömestarit Pekka Terävä ja Annette Mellin sekä Baskimaan edustaja Juan Antonio Bilbao ja päätuomari Mikko Reinikka.

Viime vuonna voiton vei Technopolis Asemakeskuksen lounasravintola Linkosuo MIN Asemakeskus.

Voittajapintxossa oli chiliöljyssä paistettua tursaanlonkeroa, hillottua raparperia, valkosipuliaiolia ja mansikkaa. Pohjana oli rapeaksi voissa paahdettua leipää.

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi juuri pintxoviikon alussa avattu Tampinkoski Kitchen & Bar. Kilpailuannoksena tarjoiltiin urjalalaisen Paijan tilateurastamon peurasta valmistettua carpacciota ranskalaisella patongilla, tapenadella ja jyväsinapilla maustettuna.

Tamperradan saaman suuren suosion myötä Baskimaan kulttuuri-instituutti Etxepare Euskal Institutua ja Basking Food & Culture –järjestö näkivät mahdollisuuden tarjota baskilaista kulttuuria laajemminkin suomalaisille ja perustivat Tamperradan yhteyteen Bite Basque Beat -musiikkitapahtuman viime vuonna.

Tänä vuonna Baskimaa lähettää Tampereelle konsertoimaan Izaro, Bulego ja Skakeitan huippubändit. Yhteinen keikka järjestetetään G Livelabissa keskiviikkona 31.8. kello 19.

Edit 21.8. kello 15.20: Muokattu otsikkoa ja juttua. Tamperrada järjestetään seuraavalla viikolla.