Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästäkö alkaa kasvaa uusi tiiviimpi Amuri? – Tältä näyttäisi Satakunnankadun varteen nouseva 9-kerroksinen talo

Amurin täydennysrakentamisen ensimmäinen asemakaavaehdotus on tuotu nähtäville.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tällä viikolla asetettavaksi nähtäville asemakaavan muutosehdotuksen, joka mahdollistaa Amurin kaupunginosassa Satakunnankadun ja Kortelahdenkadun kulmassa sijaitsevan kortteli tonttien uudisrakentamisen nykyisiä rakennuksia purkamalla.

Asemakaavamuutosta tehdään osoitteissa Kortelahdenkatu 14–16 sijaitsevien asunto-osakeyhtiöiden ja rakennusyhtiön aloitteesta.

Kortelahdenkadun ja Satakunnankadun kulmaan on osoitettu korkeintaan 9-kerroksisen rakennuksen rakennusala. Satakunnankadun puolella ja Suokadun päädyssä on viisikerroksisen rakennuksen mahdollistavat rakennusalat. Julkisivujen tulee olla muurattuja. Lisäksi tontille saa rakentaa talousrakennuksen. Pysäköinti on tontilla pihakannen alla.

Pääkäyttötarkoitus on asuminen, mutta alueelle saa rakentaa myös liike- ja toimisto-, työ- ja palvelutiloja. Rakennusoikeudesta 200 kerrosneiliömetriä tulee käyttää liike-, toimisto- tai työtiloiksi ja 1,5 prosenttia asumisen kerrosalasta asukkaiden yhteistiloiksi. Tontin luoteiskulmaan on varattu maanvaraista tilaa isojen puiden istutusta varten.

Muutosalueelle tulee arviolta noin 200 asukasta.

Asemakaavaehdotuksesta pidetään yleisötilaisuus Amurin koulun (Tampereen kansainvälinen koulu FISTA) ruokalassa keskiviikkona 7. syysluuta kello 17. Koulun osoite on Satakunnankatu 60. Kahvitarjoilu on klo 16.30 alkaen.

Esittelyn jälkeen alueella järjestään kaavakävely noin kello 18. Lähtö on koululta.

Asemakaavaehdotus on nähtävillä 19. syyskuuta saakka.