Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan uusi sotepomo kokeilisi huumeiden käyttöhuoneita – "Kaikki mahdolliset keinot pitää ennakkoluulottomasti käyttää"

Menetämme Suomessa niin paljon nuoria ihmisiä huumeille, että minusta kaikkia keinoja kannattaa kokeilla, sanoo Pirkanmaan hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola.

Erhola korostaa, että mielipide käyttöhuoneiden kokeilusta on hänen omansa. Hyvinvointialue organisaationa ei ole muodostanut virallista kantaansa huumeiden käyttöhuoneisiin. Julkisuudessa on ollut esillä, että niitä haluttaisiin kokeilla jo tällä vaalikaudella.

Muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on suosittanut käyttöhuoneita ja niiden perustamista kannattava kansalaisaloite etenee eduskuntaan.

– Kaikki mahdolliset keinot pitää ennakkoluulottomasti käyttää, että saadaan nuorten huumekuolleisuus vähemmäksi, Erhola sanoo.

Erhola on puhunut julkisuudessa oman poikansa huumeidenkäytöstä.

– Hän on toipunut ja voi tosi hyvin tällä hetkellä, Erhola sanoo.

– Kokemusta on tosi paljon ja uskon, että aika hyvin ymmärrän sitä maailmaa. Seitsemän vuotta se kesti meidän perheessä.

Erhola korostaa myös, että yhteiskunta pitäisi pystyä organisoimaan niin, että nuoret pääsevät hoitoon silloin, kun he haluavat.

– Nuorilla voi olla toipumis- tai lopettamisyrityksiä vaikka kymmenen tai viisitoista tai vaikka kuinka monta, Erhola muistuttaa.

– Oma motivaatio on tärkeä ja se on ihan normaalia, että yrityksiä on monta. Silloin, kun motivaatiota on, pitäisi pystyä järjestämään niitä katkaisu- ja kuntoutusmahdollisuuksia.

Lue Marina Erholan haastattelu kokonaisuudessaan tämän viikon painetusta Tamperelaisesta.