Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luontonysse kuljettaa väkeä Kintulammille Eloisaan syyskuuhun

Kintulammin Kortejärven tilalla vietetään tänäkin vuonna perinteistä Eloisaa Syyskuuta, joka alkaa jo elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kortejärven tila herää viikonloppuisin eloon eri yhdistysten tarjotessa muun muassa kahvila- ja saunapalveluita ja esitellessä toimintaansa.

Tapahtumaviikonloppuisin Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle voi saapua myös Luontonyssellä, joka liikennöi välillä Sorila–Kortejärvi.

Uutuutena LuontoNysse palvelee tänä vuonna myös Oriveden asukkaita kuljettaen retkeilijät Kintulammille aamupäivisin ja takaisin Orivedelle iltaisin.

Kortejärven tila ja kahvila avoinna Eloisan Syyskuun viikonloppuina lauantaisin kello 11–19 ja sunnuntaisin kello 11–17. Myös sauna on auki naisille ja miehille aukioloviikonloppuisin.

Lisäksi Tredun kaksi luonto-ohjaajaopiskelijaa ovat luoneet Kortejärvelle Ripaus luontoa -luontopolun.

Luontopolulle on valikoitu otteita luonnonkirjosta, joka kaikkine pienine palasineen on elämämme ehto. Pienistä puroista syntyy suuri joki.

Reitti on noin 4 kilometriä pitkä ja se on opastettu nuolin ja kartoin 27.8.–6.10. Polun alkuosa on helppokulkuista, mutta muuttuu vaativammaksi loppua kohden. Varaudu siis tukevin jalkinein. Luontopolku alkaa Kortejärven tilalta kohti Laukkisuota, kulkee Vattulan vanhan metsän läpi ja takaisin Kortejärven tilalle