Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lauletaanko Sanna Marinin bilevideolla Petri Nygårdin Jallujengiä? – HS: Riikka Purran mielestä ei, ehdottaa pääministerille huumetestiä

Lauletaanko pääministeri Sanna Marinin (sd.) bilevideolla Petri Nygårdin Jallujengiä vai puhutaanko siinä jauhojengistä? Jallujengi viittaa suomalaisille tutumpaan jaloviinaan, jauhojengi on yhdistetty terminologisesti koviin huumeisiin.

Sosiaalisessa mediassa on keskiviikkoillan ja torstain aikana keskusteltu muun muassa siitä, miten paljon huumeidenkäyttöön viittaavaa sisältöä julkisuuteen tulleessa videossa on ollut.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran näkemyksistä voisi tehdä tulkinnan, että hän ei usko ainakaan lauluversioon. Purran mukaan videon myötä Marinin päälle lankesi epäilyksen varjo.

Helsingin Sanomien haastattelussa Purra nimittäin ehdottaa Marinille huumetestissä käymistä.

Marin kertoi torstaiaamuna medialle, että hän ei ole käyttänyt huumausaineita. Torstaina iltapäivällä Marin kertoi Helsingin Sanomille, että voi mennä huumetestiin.

– Varmasti vapaaehtoinen huumeseula voisi olla hyvä. Jos ei ole mitään salattavaa, se veisi varmasti epäilyksiä pois, jos se olisi negatiivinen, Purra sanoo Helsingin Sanomille.

Samaa on ehdottanut torstain aikana myös kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.).

Uutista päivitetty 15.17: Lisätty tieto siitä, että terminologinen spekulaatio videossa käytettävistä ilmaisuista on käyty sosiaalisessa mediassa.

Uutista päivitetty 15.42: Täsmennetty: Sanna Marin on kertonut voivansa mennä huumetestiin.

Uutista päivitetty 16.19: Täsmennetty Riikka Purran näkemyksiä lauseella "Purran mukaan videon myötä Marinin päälle lankesi epäilyksen varjo". Lisätty twiittejä aiheesta.