Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eteläpuiston muuttaminen keskuspuhdistamon purkuputken kokoamispaikaksi kolmeksi kahdeksi palautettiin uudelleen valmisteluun – Työmaalle tulossa aika- ja aluerajauksia

Asunto- ja kiinteistölautakunta on kumonnut kiinteistöjohtajan Virpi Ekholmin kesäkuussa tekemän päätöksen käyttää kaupungin omistamaa aluetta Eteläpuistossa työmaa-alueena ja päätti palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

Eteläpuistossa piti koota keväästä 2023 lähtien parin vuoden ajana Tampereen uuden keskuspuhdistamon 1,7 kilometriä pitkää purkuputkea. Työmaalla olisi ollut vaikutuksia virkistyskäyttöön Eteläpuistossa.

Apulaispormestari ja lautakunnan puheenjohtaja Pekka Salmi (sd.) kirjoittaa Facebookissa, ettei hyviä vaihtoehtoja ollut olemassa.

– Lupapäätöksen aluerajaus oli niin laaja, että Eteläpuiston virkistyskäyttö estyisi käytännössä kokonaan. Aluerajausta pitäisi supistaa siten, että niin vesipuiston kuin kesäkahvilan edustat pysyisivät vapaana ja niiden käyttö voisi jatkua. Toinen ongelma lupapäätöksessä on työmaa-alueen käytön pitkä aika, joka tarkoittaisi kahta kesää. Jos päätös palautetaan valmisteluun siten, että aluerajausta supistetaan ja työmaan vaatimaa aikaa lyhennettäisiin, voisi päätös olla siedettävä, kirjoittaa Salmi.

Salmen mukaan päätöksen hylkääminen olisi tarkoittanut vain haittavaikutusten siirtymistä muualle ja työn kustannukset todennäköisesti kasvaisivat. Vaihtoehtona pohdittiin Vihilahden rantapuistoa.

– Se tarkoittaisi virkistysalueen ottamista työmaa-alueeksi, puuston kaatamista ja kevyenliikenteen väylien katkaisemista.

Palautusesityksessään lautakunta edellytti, että työmaa-alueen rajaus toteutetaan siten, että Eteläpuiston virkistyskäyttö voidaan turvata. Lautakunta edellytti myös, että työmaan aikarajaus muutetaan siten, että työmaan lupa on voimassa 1.9.2023-31.5.2025.