Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hervantaan tulossa uusi asuinalue yli 700 asukkaalle – Kaava etenee: virkistysreitti poistettiin, kalliomuodostelma saa ympärilleen kaupunkiaukion

Hervannan Tekniikankadun asemakaavaehdotus on etenee, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Hervannan liikekeskuksesta itään Tekniikankadulle on tulossa lisää asuntoja sekä uutta toimisto- ja liiketilaa. Asemakaava on tuomassa raitiotiereitin tuntumaan noin 750 uutta asukasta.

Yhdyskuntalautakunta päätti tällä viikolla hyväksyä tarkistetun ehdotuksen ja esittää sitä kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi, kun kaavaan liittyvät sopimukset on tehty. Kaava-alueelle tulee myös uusi aluepuisto Mörrimöykynpuisto, jonka yleissuunnitelma hyväksyttiin.

Noin 6,6 hehtaarin suunnittelualue sijaitsee pääosin Poliisikoulunkadun ja Tekniikankadun välissä. Kaava-alueella sijaitsee nykyisin toimisto- ja tutkimuskäytössä oleva rakennus Tutka sekä teekkarisauna. Osa alueesta on rakentamatonta. Lähin raitiotiepysäkki sijaitsee noin 300 metrin päässä Insinöörinkadulla.

Asumista on tulossa kolmeen kortteliin, joista kaksi on ehdotuksen mukaan Hervannan valtaväylän varrella. Pääosin viisi-kuusikerroksisiin kerrostaloihin on tulossa myös liiketilaa. Toimistotilojen kortteli sijoittuu niistä itään. Kolmas, kuudesta seitsemään kerroksen asuintalon kortteli on idempänä puistoalueen vierellä. Lähimpänä kaava-alueen itärajaa on rajattu Teekkarisaunalle erotettava alue. Lisäksi alueelle rakennetaan asuinrakennusten maanalaiset pysäköintilaitokset.

Hervannan valtaväylän varrella säilytetään kalliomuodostelma, johon yhdistetään kapea kaupunkiaukio liiketiloineen. Aukio ja taideaihe valaistuksineen korostavat korttelin sijaintia Hervannan keskusakselilla.

Kaava-aineistoon on tehty pieniä tarkistuksia viime vuodenvaihteen nähtävillä olon jälkeen. Lausuntojen perusteella puiston pohjoisrajalla sijainnut ohjeellinen virkistysreitti poistettiin kaavasta. Puiston viereisen asuinkorttelin kaikki pelastuspaikat sijoitettiin tontille. Kaavaan lisättiin hulevesien suunnittelua, tulvareittejä ja rakentamisaikaisia toimia koskeva yleismääräys.

Rakentamistapaohjeeseen lisättiin tavoitteeksi säilyttää puustoisia yhteyksiä. Hepolammin vanhan kaatopaikan valvontaan perustuva riskinarviointi toteaa, ettei ympäristö- ja terveysriskejä havaittu. Kaavaselostusta täydennettiin vaikutusten arvioinnin osalta. Lisäksi puiston reiteille lisättiin nimet ja maanalaisen pysäköintirakenteen rajausta levennettiin.