Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Nyt on tarjolla Nashvilleä Nääsvillessä – "Bändi tulee aika-ajoin päälle tosi aggressiivisesti..."

Tampereen kesän juurevin Rock City -viikko tarjoaa avarakatseisuutta ja nyansseja.

Suvi 2022 alkaa olla siinä pisteessä, että pakolliset listahitit, hevijytkeet ja tanssikarkelot on naputeltu.

Nyt vihdoin tamperelaisille tarjotaan elävänä sitä itsenään: bluesia, juurimusiikkia, kantria ja americanaa. Kuulua ”oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla” suoltamaa musiikkia.

Ensimmäinen rasti löytyy Tullikamarilta torstaina. Klubin lavalle nousee silloin amerikkalais-virolais-suomalainen Lore. Loren juuret ovat kantrin mekassa Nashvillessä. Laulaja Laura Reedin ja kitaristi Laur Joametsin biisit liikkuvat laajalla kaarella ja sivuavat bluesin ja rockin eri genrejä: Nashvillestä Nääsvilleen ei laivata kantrin perinnettä, vaan paremminkin sen avarakatseinen tulevaisuus.

Tehokaksikon lisäksi bändissä vaikuttaa virolainen basisti Viljar Norman ja Oulusta ponnistava rumpali Jeremia Kangas.

Oikeita soittimia.

– Loren biiseissä soi vahva amerikkalaisen musiikkiperinteen laulunkirjoituspohja ja nerokkaasti perus sovitusboksin ulkopuolelta haetut ratkaisut, Kangas kertoo.

– Bändi tulee aika-ajoin päälle tosi aggressiivisesti, kun taas välillä ollaan iisisti ja intiimisti. Meidät kannattaa tulla kokemaan jo keikan ainutlaatuisuuden vuoksi: kyllä noilla Nashvillen tyypeillä on oma siisti asenne soittamista ja ylipäätään musaa kohtaan, Kangas painottaa.

Monissa yhtyeissä sekä Virossa että Suomessa nähty Kangas kokee Tampereen mainioksi kaupungiksi viihdyttää kansaa.

– Tykkään paljon bluesista, rockista ja kaikenlaisesta afro-amerikkalaisesta rytmimusasta. Tampereella on sille hyvä skene. Ja kun en ole vielä kertaakaan Klubin molskille itseäni kammennut, niin tuntuu kyllä ihan huipulta päästä Loren kanssa sinne rokkailemaan.

Siniveristen viikonlopun kliimaksi saavutetaan sen sijaan Viikinsaaressa, jonka lauantaisessa SaariBluesissa rytmittelevät Dave Lindholm esittää: Kynä & Kumppanit, Marjo Leinonen & Viranomaiset, Emilia Sisco & The Northern Lights, Veeti Kallio ja Dortmunder.

Ja jotta valinnanvara olisi haasteellinen, Pyynikin kesäteatterissa tarttuu Syksyn säveleeseen samana lauantaina Juice Originals, jonka laulajana häärää Juice-rainasta tuttu Riku Nieminen.

Ja onhan Ratinassa tietenkin perjantaina ja lauantaina Blockfest, jonka juuret ovat kuin ovatkin mustassa rytmimusiikissa ja varhaisessa elektrobiitissä.

Lore Klubilla to 18.8.