Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaltuusto valitsi Mika Kontion Pirkanmaan pelastusjohtajaksi

Pirkanmaan aluevaltuusto valitsi tiistaisessa kokouksessaan Pirkanmaan pelastusjohtajan virkaan Mika Kontion. Varalle valittiin Teemu-Taavetti Toivonen.

Kontio työskentelee Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkönä ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen integraatiojohtajana.

Kontio totesi aluevaltuuston kokouksessa, että pelastustoimi kärsii tällä hetkellä henkilöstövajeesta, jonka laajuus koko Suomen mittakaavassa on noin 2000 henkilöä.

– Työtä on Pirkanmaallakin tehtävä henkilöstön veto- ja pitovoiman eteen. Työtä tarvitaan myös valtion rahoituksen saamiseksi tähän. Lisäksi sopimuspalokuntien toiminta on varmistettava kaikissa tilanteissa, Kontio sanoi esittäytyessään aluevaltuustossa.

Aluevaltuusto valitsi samassa kokouksessa myös tarkastusjohtajan. Tähän virkaan valittiin Jarmo Paananen. Paananen on toiminut pitkään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tarkastusjohtajana.