Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen lähijunaliikenne tuplaantuu: maksajina kolme kaupunkia ja ýksi kunta – VR: "Erittäin hyvä alku"

M-junaliikenteen tarjonta Tampereen ja Nokian sekä Tampereen ja Toijalan välillä kasvaa elokuussa yli kaksinkertaiseksi.

Uusia vuoropareja tulee Tampere–Nokia-välille10 ja Tampere–Toijala-välille 5.

Uusien vuorojen ansiosta Tampere–Nokia-välillä ja Tampere–Toijala-välillä kulkee jatkossa arkisin lähijunia varhaisesta aamusta iltaan asti, noin kello 6–22. Junien vuoroväli on noin tunti.

Uudet vuorot ovat kuntien tilaamaa lisätarjontaa, joka täydentää aiempaa liikenne- ja viestintäministeriön ostamaa lähijunaliikennettä.

Vuorojen rahoittajina ovat Nokian kaupunki, Tampereen kaupunki, Lempäälän kunta ja Akaan kaupunki.

– Toivomme, että valtio ja kunnat lisäävät jatkossakin panostuksiaan ympäristöystävällisen liikenteen ostamiseen, VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola sanoo.

Valtaosa uusista M-junavuoroista aloitti liikennöinnin tämän viikon maanantaina. VR:n ja LVM:n ostoliikennesopimus on voimassa vuoden 2030 loppuun.

Vuoteen 2026 aikataulutettu uuden lähijunakaluston käyttöönotto avaa uusia mahdollisuuksia liikenteen lisäämiselle.

– Tampereen kaupunkiseudun kuntien rahoittama M-junalisäliikenne on erittäin hyvä alku nykyistä laajemmalle junatarjonnalle. Olisi mahtavaa päästä liikennöimään myös täysin uusia matkustajajunareittejä yhteistyössä kuntien kanssa, VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen sanoo.

Syyskuun alusta saakka Tampereen ja Nokian välillä ajetaan joka arkipäivä yhteensä 17 vuoroparia ja Tampere–Toijala-välillä seitsemän vuoroparia.