Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan legendaarisessa yökerhotilassa tarjotaan liikelounasta tästä viikosta lähtien – "Meillä on selvä tavoite kasvaa"

Kosken avannut Saarikoski Ravintolat haikailee kasvua Tampereella.

Erääseen Tampereen ydinkeskustan perinteisimpään ja maineikkaimpaan yökerhotilaan aukeaa tällä viikolla uusi ravintola.

Lounas- ja tilausravintola Koski tarjoaa arkisin lounasta lautasannoksina ja toimii iltaisin ja viikonloppuisin tilausravintolana juhliin, kokouksiin ja yritystilaisuuksiin.

– Ruoka tehdään alusta loppuun itse ja lähiraaka-aineita käytetään mahdollisimman paljon. Ainakin pääraaka-aineet hankitaan mieluusti läheltä, linjaa keittiömestari-ravintoloitsija Ilmari Saarikoski.

Saarikoski kuvailee lounastuotetta laadukkaaksi liikelounaaksi. Peruslounaan hinta on 12,90 ja kolmen ruokalajin lounasmenun 29 euroa.

Ainakin pääraaka-aineet hankitaan mieluusti läheltä.

Lähiruokaverkostoon kuuluvat muun muassa Paijan tilateurastamo Urjalassa, Kaiholan puutarha Orivedellä ja Kalaherkut Nygren, jonka kautta hankitaan kalaa lähijärviltä.

Kosken yhteyteen tulee myös juhlapalvelu Saarikoski Cateringin pääkeittiö. Saarikosken mukaan tavoitteena on se, että catering-toimintaa saataisiin keskitettyä muutama vuosi sitten ravintolaksi remontoituun Kauppaseurantalon tilaan.

– Tila on monipuolinen ja siitä saa muokattua sopivan aina 200 hengen häistä ja vajaan kymmenen hengen rapujuhliin.

Pääsalin lisäksi muutama vuosi sitten remontoidussa ravintolatilassa on kolme erillistä kabinettia.

Kirkkokatu 10:ssä Tampereen Kauppaseuran omistamassa ravintolatilassa on toiminut takavuosikymmeninä ja -vuosina muun muassa yökerhot Cabare Oscar, Crazy Horse, Union ja Social Club. Viimeksi tilassa toimi pari vuotta lounasravintola Clava.

Kosken taustalla oleva Saarikoski Ravintolat pyörittää Tampereella myös Hellaa ja Huonetta sekä Piemontea.

– Meillä on selvä tavoite kasvaa ja luoda laadukkaasta ruuasta ja palvelusta tunnettu ravintolabrändi. Meidän ravintoloita yhdistävä punainen lanka löytyy laadusta ja lähestymistavasta ruuanlaittoon, tiivistää Saarikoski.

Tampereelle ravintoloitsija Saarikoski, 32, asettui kymmenen vuotta sitten tultuaan kokintöihin Bodega Saludiin. Suomen lisäksi keittiökokemusta on myös Norjasta.

Koskessa työskentelee vajaat parikymmentä Saarikoski Ravintoloiden työntekijää.

EDIT 15.8. kello 9.05: Muokattu jutun aikamuotoja.