Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilijat huomio, tohtoreita kaduilla! – Itsenäisyydenkatu suljetaan jopa 1,5 tunniksi lauantaina, bussitkin kiertävät

Tohtoripromootion kulkue aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyjä Tampereen keskustassa lauantaina.

Tampereen yliopiston juhlallinen promootioakti pidetään Tampere-talossa lauantaina 13. elokuuta. Kaikkien tiedekuntien yhteisessä tohtoripromootiossa vihitään 244 tohtoria ja 14 kunniatohtoria.

Promootion jälkeen promoottorit, kunniatohtorit, vihityt tohtorit, yliopiston johto sekä professorit siirtyvät kulkueena Tampereen tuomiokirkossa pidettävään promootiojumalanpalvelukseen. Kulkue lähtee Tampere-talolta kello 15.55. Liikennejärjestelyjä on voimassa kello 15.30–17.00.

Kulkueen reitti on Tampere-talo–Yliopistonkatu–Tammelan puistokatu–Kullervonkatu–Erkkilänkatu–Rautatienkatu–Tuomiokirkko.

Kulkueen reitillä on poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä ja sulkuja. Itsenäisyydenkatu suljetaan kokonaan muulta moottoriajoneuvoliikenteeltä raitiovaunuliikennettä lukuun ottamatta. Sulkukohdissa on liikenteenohjaajat. Poikkeusjärjestelyt ulottuvat ennen kaikkea Tullin alueen, Tammelan ja Juhannuskylän kaduille.

Bussit 2, 6, 26, 28, 29 ja 90 siirtyvät kulkueen ajaksi poikkeusreiteille Tammelan ja Kalevan alueilla. Ratikkalinjoille 1 ja 3 voi aiheutua pieniä viivästyksiä, kun kulkue ylittää Itsenäisyydenkadun.