Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhansia ihmisiä vetävä suosikkifestari lopetetaan – Lauantaina viimeisellä kerralla lavalle nousevat muun muassa Herra Ylppö ja Chisu

Kaikkien aikojen viimeiset Ylisfestarit järjestetään lauantaina Nokian Pitkäniemessä.

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1999 alkuun Ylöjärven Ylisellä. Tapahtumat ovat vetäneet säännöllisesti tuhansia ihmisiä.

Taysin kehitysvammapalvelut järjestää koko perheen Ylisfestarit-musiikkitapahtuman Nokian Pitkäniemessä kello 12–18.

Tapahtuman lopettamista perustellaan tapahtuma-alueella ja järjestäjien keskuudessa tapahtuvilla muutoksilla. Sosiaali- ja terveyspalvelut siityvät jatkossa hyvinvointialueiden hoitoon ja Pitkässänimessä on käynnissä aluekehityshanke.

Ylisfestareilla esiintyvät Mikko Harju, Nelli Matula, Herra Ylppö ja Chisu. Tapahtuman juontaa Sami Hintsanen.

Musiikin lisäksi Ylisfestareilla on muun muassa myyntialue, poniratsastusta, pomppulinnoja ja festariruokaa. Lasten alueella tunnelmasta huolehtivat ja tempuillaan lapsia viihdyttävät Sorin Sirkus ja Riesa-Pelle.

Ylisfestarit on saanut alkunsa kehitysvammahuollon asiakastapahtumana Ylöjärven Ylisillä vuonna 1999. Vuosien saatossa festivaali on laajentunut kaikille avoimeksi musiikkitapahtumaksi. Tapahtuma on päihteetön ja voittoa tavoittelematon, ja sen järjestelyissä on mukana kehitysvammapalvelujen asiakkaita sekä runsas joukko vapaaehtoisia. Viime vuosina Ylifestarit on järjestetty Nokian Pitkäniemen puistoalueella.

Järjestäjän mukaan Pitkäniemen alueella on runsaasti parkkipaikkoja festivaalivieraille. Alueelle tultaessa liikenteenohjaajat ohjaavat pysäköintiä. Kävijöiden suuren määrän vuoksi kannattaa kuitenkin suosia kimppakyytejä ja linja-autoa. Festivaalipäivän sujumiseksi mukaan kannattaa varata käteistä rahaa, sillä maksukortti käy alueen myyntipisteillä rajoitetusti.