Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves esittää lauantaina: ryhtiliike ja joukkueen kierrätys – "Voitosta on aikaa, ja henkinen tila pitää saada kohdilleen"

Ryhtiliikettä hakeva ja kokoonpanoaan kierrättävä Ilves palaa kotiotteluiden kimppuun lauantaina. Vahvaa kautta pelaava FC Honka saapuu vieraaksi ja koettaa sementoida paikkansa mitalisijoille.

Ottelu pelataan lauantaina Ratinassa kello 17.

Ilves ja kaudeksi 2018 pääsarjatasolle palannut FC Honka ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa yksitoista kertaa. Espoolaiset ovat olleet parempia viidesti, tamperelaiset kahdesti.

Toukokuussa kauden ensimmäisessä välienselvittelyssä Tapiolan nurmella taululle jäivät kiikarilukemat, ja kissapedon matkaan tarttui arvokas tasapelipiste silloista sarjakolmosta vastaan.

Veikkausliigaa on takana 17 kierrosta. Sarjakolmonen FC Honka on karannut uudelle kymmenluvulle, pisteitä on kasassa 34. Espoolaisten takana keskikasti onkin sitten sangen tasainen. Yhdeksänneksi valahtaneella Ilveksellä on 20 pistettä, ja ylempiin sijoituksiin on edelleen iskuetäisyys. Kuusi joukkuetta ovat viiden pisteen päässä toisistaan.

Vesa Vasaran suojatit matkasivat sunnuntai-iltana Kuopioon sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Kotijoukkue otti johdon, mutta espoolaiset kirivät tasoihin 1–1-tulokseen. Huippuvireinen Hongan laitahyökkääjä Rui Modesto petasi itsensä mainioon vetopaikkaan. Maalivahti torjui ensimmäisen yrityksen, jonka jälkeen Agon Sadiku oli kärkkäänä paluupallossa ja laukoi kauden yhdeksännen maalinsa.

Ilveksellä on puolestaan alla tyly tappio Vaasassa. VPS otti komennon ja iski jo avausjaksolla taululle loppulukemat 3–0. Keltavihreillä on viidestä viimeisimmästä ottelustaan kasassa ainoastaan kaksi pistettä, joten voitto olisi erittäin tärkeä matkalla kohti ylempää loppusarjaa.

Tamperelaisten rivit ovat hieman rikkonaiset. Yusif Moussa ja Kalle Katz eivät ole vielä täydessä pelikunnossa. Aapo Mäenpää on useamman viikon sivussa nilkkavamman takia. Tuco ja Tabi Manga ovat pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.

Päävalmentaja Toni Kallio antaa tunnustusta Espoon keltamustille. Lauantain tavoite on kääntää voimasuhteet päinvastaisiksi.

– Honka pelaa vahvaa kautta. Joukkue on tällä hetkellä hyvässä formissa taistelemassa kärkipaikoista. Heillä on flow-tila päällä, joten luvassa on kova testi meille, Kallio kertoo.

– Meillä on päinvastainen tilanne. Voitosta on aikaa, ja henkinen tila pitää saada kohdilleen. Pääsemme nyt kotikentälle, ja haluamme antaa parastamme.

Vesa Vasaran pelikirjaan on perinteisesti kuulunut kollektiivinen lyhytsyöttöpeli. Ilveksen pitää varautua myös suoraviivaiseen kaksinkamppailuun.

– Honka hallitsee perinteisen pallonhallinnan, mutta myös tilanteenvaihtojen kautta hyökkäyksiä voidaan päättää nopeasti. Totta kai erikoistilanteet ovat myös Hongalle tärkeitä, vaikka ehkä prosentuaalisesti ne eivät usein näy maalitilastoissa.

– Me olemme omakohtaisesti kärsineet erikoistilanteista viime peleissä. Viimeksi Vepsua vastaan puolustettiin pari kulmapotkua huonosti, ja oltiinkin nopeasti kahden maalin tappiolla.

Loukkaantumiset ja pelikiellot pitävät kaikkiaan viisi Ilveksen avauskokoonpanopaikkaan tottunutta peluria poissa Ratinan viheriöltä. Yhden oven sulkeutuessa, toinen avautuu.

– Valmistautumisessa on täytynyt ottaa poissaolot huomioon. Pelipaikat voivat mennä vähän uusiksi. Nämä ovat hyviä mahdollisuuksia ja näytönpaikkoja myös uusille kasvoille.

– Viimeksi Honkaa vastaan saimme tylsytettyä heidän hyökkäyspelinsä hieman heikolla nurmella Espoossa. Ylipäätään jaksaminen ja kärsivällisyys ovat avainasemassa. Meidän pitää puolustaa kurinalaisesti, ja kun joka jätkä hoitaa oman tehtävänsä huolella, niin taistelemme voitosta, Kallio päättää.

Lähde: Ilvesedustus.fi