Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Ukraina-talon sulkemisen taustalla epäselvyydet raha-asioissa

Tampereen Ukraina-talon sulkemisen taustalla ovat epäselvyydet raha-asioissa.

Tampereen Ukraina-talo tiedotti eilen tiistaina Facebook-sivuillaan, että talon ovet on jouduttu toistaiseksi sulkemaan. Talon taustalla on ollut Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry.

Nyt Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry avaa asiaa omilla Facebook-sivuillaan. Yhdistys kertoo, että se on saanut kolme merkittävää raha-avustusta, josta osan lahjoittajat ovat suunnanneet yhdistyksen alla toimineen Ukraina-talon toiminnan tukemiseen.

Yhdistys kertoo Facebookissa, että sen alla olevien toimintojen varojen käytössä on noussut esiin epäkohtia. Yhdistys kertoo käynnistäneensä viralliset toimenpiteet selvittääkseen asiaa.

– Selvityksen ajaksi yhdistyksen pankkitili on jäädytetty pankin ohjeiden mukaisesti. Yhdistys saa selvitykseen asiantuntija-apua, Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Yhdistys kertoo kutsuvansa koolle yleiskokouksen, kun selvitys on valmis.

Ukraina-talon Facebook-sivuilla on Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n päivityksen jälkeen julkaistu uusi päivitys.

Ukraina-talon sivuilla kerrotaan, että talon toimintaan myönnetyt avustukset on jäädytetty melkein kuukauden ajan.

– Olemme käyttäneet kaikki mahdolliset resurssit, emmekä valitettavasti pysty tarjoamaan palveluita ennen kuin yhdistys vapauttaa varat, päivityksessä todetaan ja viitataan yhdistyksellä Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:hyn.

Tampereen ukrainalaisten yhdistys valmis palauttamaan saadut avustukset – "Selvitämme kaikki mahdolliset epäkohdat juurta jaksaen"

Tampereen Ukraina-talon hallitus teki tutkintapyynnön poliisille – syyttää toista yhdistystä: "Heidän hallituksen toiminnasta on aiheutunut vahinkoa, maksukyvyttömyys ja mainehaitta Ukraina-talolle"