Tampere Rock City | Metalliukot iskevät Pakkahuoneella kuin vuonna 1988 konsanaan – "Olen todella innoissani, että pääsen taas jytäämään Suomessa"

Speed Metal Party tulee, oletko valmis.

Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella lauantaina pidettävään Speed Metal Partyyn on saatu komea kattaus ja peräti kahdeksan kovaa thrash metal -yhtyettä. Tapahtuman juuret ulottuvat syyskuuhun 1988. Ensimmäinen Speed Metal Party järjestettiin tuolloin juuri avatulla Pakkahuoneella.

Vuonna 2018 Speed Metal Party koki uuden tulemisen loppuunmyydyllä Klubilla. Sen jälkeen tapahtumasta on tullut vuosittainen thrash metal -fanien kokoontumisajo.

Pääbändinä kekkereissä esiintyy legendaarinen Whiplash. Vuonna 1984 New Jerseyssä perustettu thrash metal -bändi julkaisi klassikoksi nousseen Power and Pain -levyn jo vuonna 1986 ja seitsemän muuta albumia tämän jälkeen.

Tampereella Whiplash esiintyy ensimmäistä kertaa ja Suomessakin vasta toistamiseen.

Bändin perustaja, kitaristi-laulaja Tony Portado kommentoi.

Suomi, olemme odottaneet riittävän kauan.

– Olen todella innoissani, että pääsen taas jytäämään Suomessa. Edellisestä kerrasta on 13 vuotta; silloin oli todella hauskaa hengata jengin kanssa keikan jälkeen. Tuon mukanani voimatrion, jossa seurassani piiskaavat basisti Dank DeLong ja rumpali Dan “Loord” Foord.

– Suomi, olemme odottaneet riittävän kauan. Luvassa on Whiplashin kosto!

Perinteisesti mukana ovat jo ensimmäisessä Speed Metal Partyssä 34 vuotta sitten esiintyneet tamperelaiset Prestige ja Dethrone.

– Bändin ensimmäiset askeleet otettiin Pakkahuoneen lavalla, josta syystä kyseinen stage tulee ikuisesti olemaan se ainoa oikea, jossa Speed Metal Party tuntuu juuri siltä, miltä sen kuuluukin, Prestigen laulaja-basisti Aku pyörittelee.

Prestige julkaisi uuden levynsä Reveal the Ravage viime vuonna ja nyt on luvassa taas uutta biisiä. Myös Dethronelta kuullaan tuoreita juttuja ja yllätystäkin viritellään Pakkahuoneen lavalle.

Pirkanmaalainen death/thrash-yhtye Dead Samaritan on jälleen mukana. Lisäksi vuonna 1986 perustettu oululainen National Napalm Syndicate karauttaa paikalle uunituoreen The New Hell -levynsä kera.

Lisäksi uusina esiintyjinä tykittää alan konkareista koostuva Bloodride sekä tiukkaakin tiukempi Maniac Abductor Joensuusta. Illan avaa kovassa nousussa oleva Tampereen oma speed/thrash-bändi Radux.

– Esimerkiksi Bloodriden tuore albumi Idiocracy on otettu hienosti vastaan, joten luvassa on vanhaa ja uutta rytinää hyvässä suhteessa, Prestigen kitaristi Örkki todistaa.

Speed Metal Party Pakkahuoneella la 13.8.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut