Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähijunaliikenne tuplaantuu Tampereen seudulla – Näin Nokialle ja Lempäälän kautta Toijalaan pääsee arkisin tunnin välein

VR:n lähijunaliikenteen M-junaliikenteen vuorojen määrä tuplaantuu elokuussa

Uusia vuoropareja tulee Tampere–Nokia-välille10 ja Tampere–Toijala-välille 5. Suurin osa uusista M-junavuoroista alkaa liikennöidä maanantaina 15. elokuuta, lisäksi kolmen uuden Tampere–Toijala-välin vuoroparin liikennöinti alkaa maanantaina 29. elokuuta.

Uusien vuorojen ansiosta Tampere–Nokia-välillä ja Tampere–Toijala-välillä kulkee jatkossa arkisin lähijunia varhaisesta aamusta iltaan asti, noin kello 6–22. Junien vuoroväli on noin tunti. Tampereen eteläpuolella tarjonnan muodostavat Riihimäelle ja sieltä edelleen Helsinkiin kulkevat R-junat ja Toijalaan ajettavat M-junat.

Tampereen ja Nokian välille on aikataulutettu joka arkipäivälle neljä junaa, jotka käyttävät M-tunnuksen sijaan tunnusta R. Nämä junat on merkitty alla oleviin junalähtöjen listoihin.

Syyskuun alusta saakka Tampereen ja Nokian välillä ajetaan joka arkipäivä yhteensä 17 vuoroparia ja Tampere–Toijala-välillä seitsemän vuoroparia.