Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Emäkosken koulun piha valmistui koulujen alkuun – kuntoilulaitteita, kiipeilyalue ja puulajipuisto

Nokian Emäkosken koulussa alkaa ensimmäinen kokonainen lukuvuosi täysin uudistuneissa tiloissa ja vastavalmistuneella piha-alueella. Yläkoulun 550 oppilasta ovat jo kevätlukukauden verran päässeet totuttelemaan arkeen uudessa koulurakennuksessa. Kesällä 2022 valmistui vanhan koulurakennuksen tilalle tullut piha-alue.

Uuden koulun rakennustyöt aloitetiin kesällä 2020, ja uusi koulu valmistui loppuvuodesta 2021. Keväällä 2022 vanha koulurakennus purettiin, ja piha-alue valmistui kesän aikana.

Rakennuksen pääsisäänkäynnin yhteydessä on suuri oleskelualue. Aktiivisuuteen kannustavat piha-alueella katukoriskenttä, kiipeilyalue, kuntoilulaitteet ja urheilukenttä. Pihapiirin erikoisuus on puulajipuisto, josta löytyy yhdeksän erilaista puulajia.

– Uusi piha houkuttaa varmasti viettämään ulkovälitunteja ja mahdollistaa ryhmäytymisten ja toiminnallisten tuntien järjestämisen ulkosalla muutenkin kuin liikunnassa, kiittelee Emäkosken koulun rehtori Mari Larikka tiedotteessa.

Koulun piha-alueen toivotaan aktivoivan koko alueen asukkaita liikkumaan iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun nuorisotila yhteiskäyttötilassa sekä sisäliikuntasali ovat jo olleet aktiivisessa iltakäytössä.

– Toivomme, että alueen ja lähiympäristön asukkaat löytävät uuden pihan ja sen liikkumismahdollisuudet. Koulun sisätiloista on saatu käytön myötä hyvää palautetta. Emäkosken koulun liikuntasali mahdollistaa hienosti eri lajien treenit, kertovat Nokian kaupungin tilapalvelujohtaja Kirsi Maijala sekä rakennuttamispäällikkö Sinikka Vähämaa tiedotteessa.