Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pispalan koulun perusparannus valmistui, mutta monta muuta odottaa vielä vuoroaan – näin Tampere korjaa ja rakentaa kouluja ja päiväkoteja tänä syksynä

Päiväkotien ja koulujen rakennustyöt jatkuvat parhaillaan eri puolilla Tamperetta. Pispalassa koulun perusparannustyö on valmistunut, ja koulun tilat otetaan käyttöön lukuvuoden alkaessa keskiviikkona. Myös uusia päiväkoteja ja kouluja rakennetaan eri puolilla kaupunkia.

Pispalan koulun perusparannuksessa koulun vuosina 1915, 1922 ja 1943 valmistuneet, vuonna 1984 edellisen kerran peruskorjatut tilat on uudistettu nykyaikaisiksi.

Perusparannus on toteutettu koulun vanhaa tyyliä kunnioittaen, muun muassa entisöimällä huonekaluja ja alkuperäisiä ovia. Koulun tilojen perusjärjestys on säilynyt pääosin ennallaan. Esi- ja alkuopetuksen tilat on keskitetty ensimmäiseen kerrokseen.

Kouluterveydenhuolto ja oppilashuolto ovat toisessa kerroksessa. Isoimpia luokkatiloja on muokattu pienryhmätoimintaan sopiviksi. Pispalan kouluun on myös rakennettu henkilöhissi ja lisätty wc-tiloja.

Perusparannuksen jälkeen Pispalan koulussa on tilat noin 260 perusopetuksen oppilaalle. Esiopetuksen tiloja koulussa on 50 oppilaalle.

Myös Ikurin päiväkodin ja Tammelassa Vellamon päiväkodin perusparannukset ovat valmistuneet. Maamiehentiellä sijaitseva Ikurin päiväkodin nimi on jatkossa Myllypuron päiväkoti. Päiväkoti on perusparannettu täydellisesti piha-alueineen, kalusteineen ja varusteineen vastaamaan nykyaikaista päiväkotikäyttöä. Päiväkodissa on tilat enimmillään 80 lapselle.

Ikurissa Virontörmänkadulla rakennetaan parhaillaan uutta rakennusta Ikurin päiväkodille ja koululle. Rakennus otetaan suunnitelman mukaan käyttöön vuoden kuluttua elokuussa 2023, jolloin se korvaa Ikurin nykyisen koulutalon sekä Myllärin ja Länsi-Tesoman päiväkodit. Uusi päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle ja koulu 150 oppilaalle (esiopetus ja luokat 1–2).

Tammelassa Vellamon päiväkodin perusparannus on valmistunut Aaltosenkadulla. Perusparannuksessa rakennus varusteineen ja kalusteineen sekä piha-alue on muutettu nykyaikaiseksi päiväkodiksi. Vellamossa on tilat kaikkiaan noin 60 lapselle.

Leinolan päiväkotia perusparannetaan parhaillaan. Päiväkoti valmistuu käyttöön keväällä 2023.

Tahmelan päiväkoti siirtyy elo-syyskuussa 2022 Pispalan koululta vapautuvaan väistötilaan Hyhkyn koulun kentälle. Vuonna 1962 rakennettu Tahmelan päiväkoti aiotaan purkaa ja tilalle suunnitellaan vuonna 2025 valmistuvaa uutta päiväkotia. Tahmelan päiväkodin nykyinen rakennus on kärsinyt heikosta sisäilmasta, jonka vuoksi päiväkodin toiminta siirtyy väistötiloihin jo tässä vaiheessa.

Lintulammen ja Iidesrannan päiväkodeista on luovuttu kesällä 2022. Lintulammen päiväkodin lähialueella otettiin käyttöön Lielahden uusi päiväkoti elokuussa 2021, ja lisäksi Niemenrantaan avataan uusi palvelusetelipäiväkoti elokuussa 2022. Iidesrannan päiväkoti on pieni eikä nykyisellään sovellu enää päiväkotitoimintaan.

Sammon koulun laajennuksen ja päiväkodin uudisrakennuksen rakennustyöt ovat käynnissä. Sammon koulu ja päiväkoti saadaan käyttöön vuoden 2023 alussa.

Etelä-Hervannan päiväkodin ja koulun rakentaminen jatkuu Mekaniikan polulla. Uusi rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2023. Siihen tulee tilat 1.–9. luokille, esiopetukselle ja varhaiskasvatukselle. Rakennus mitoitetaan kaikkiaan noin 1300 esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaalle ja päiväkoti 160 lapselle. Rakennukseen tulee tilat myös suun terveydenhuollolle.

Etelä-Hervannan koulu on toiminut väistötiloissa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella syksystä 2018 alkaen. Koulu luopuu Pelipuiston toimipisteestä, kun uusi rakennus otetaan käyttöön.

Peruskorjaus etenee myös Messukylän koulussa, jossa seuraava vaihe eli rakennus 2 otetaan käyttöön tammikuussa 2023. Tämän jälkeen alkaa Messukylän koulun perusparannuksen viimeinen vaihe eli kivikoulun perusparannus. Kivikoulun rakennustyöt valmistuvat vuoden 2023 lopussa ja rakennus otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa.

Uuden Eteläpuiston koulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa syksyllä 2022 Koulukadulla. Rakennus saadaan käyttöön viimeistään elokuussa 2024. Rakennukseen tulee varhaiskasvatuksen tilat 120 lapselle ja 150 esi- ja alkuopetuksen oppilaalle (luokat 1–2).

Pyynikintie 2:ssa sijaitsevan, aiemmin oppilaitoskäytössä olleen kiinteistön perusparannus on alkanut. Kiinteistöön tulee pysyvä väistötila perusopetukselle ja pysyvät toimitilat lukiokoulutusta varten.

Messukylään rakennetaan uusi päiväkoti, joka otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Tällöin vanhasta Messukylän päiväkodista luovutaan.

Hyhkyn koulun kahteen koulurakennukseen tehdään perusparannusta. Koulu saadaan käyttöön elokuussa 2023. Koulu mitoitetaan 200 perusopetuksen ja 50 esiopetuksen oppilaalle. Toiseen rakennukseen tulee tilat myös kouluterveydenhuollolle. Koulun väistötilat poistuvat, kun perusparannus valmistuu.

Myös Kissanmaan kouluun on tulossa perusparannus, jonka rakennustyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa 2023 ja tilat saada valmiiksi lokakuussa 2024. Kissanmaan koulu siirtyy väistöön Sammon koulun laajennukseen, kun laajennus on valmistunut.