Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Junakaaoksen aiheuttaneiden kaapelien katkaisun taustalla todennäköisesti varkauden yritys – tämä tiedetään nyt

Poliisi on jatkanut maanantain junaliikennekatkoksen aiheuttaneen kaapelikatkon tutkintaa.

Valkeakosken poliisiasemalle kirjattiin rikosilmoitus Turuntie 905:n läheisyydessä, Turkutien ylittävän rautatiesillan työmaa-alueella olevien valokuitukaapeleiden katkaisusta. Kaapelit katkaistiin puoli yhden jälkeen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Kaapelit olivat työmaalla isohkolla kiepillä odottamassa maahan asentamista. Rikosilmoituksen poliisille on tehnyt työmaa-alueen urakoitsija. Poliisi tiedotti virheellisesti eilen, että ilmoituksen olisi tehnyt rataliikennekeskus.

Teko tallentui valvontakameroille.

Kaapelien katkaisun vuoksi junaliikenne oli poikki Tampereen ja Riihimäen välillä useita tunteja maanantaina.

Kaapelien katkaisun jälkeen tekijät poistuivat paikalta pakettiautolla, ja kyseisten tekijöiden epäillään anastaneen noin 30 minuuttia kaapelin katkaisun jälkeen Vesilahden ja Lempäälän kunnan rajalta omaisuutta, josta on kirjattu erillinen rikosilmoitus. Myös tästä rikoksesta on olemassa videovalvontatallenne, josta on nähtävillä teko sekä tekijöiden käyttämä ajoneuvo.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa kahden henkilön syyllistyneen kaapelien katkaisun osalta varkauden yritykseen ottaen huomioon teko, teko-olosuhteet sekä epäiltyjen jälkikäteinen toiminta.

Sinällään kaapelien katkaisulla työmaa-alueella on aiheutettu tuntuvaa vahinkoa, koska kaapelien katkaiseminen on johtanut raideliikenteen pysäyttämiseen koko rataosuudella. Teko on todennäköisesti jäänyt yritysasteelle, kun tekijät ovat havainneet, että kaapeli ei sisälläkään kuparia. Tutkintanimike saattaa tarkentua esitutkinnan edetessä. Mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset selviävät myöhemmin esitutkinnan edetessä.