Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilta lisätietoa Vesilahden palosta – tutkitaan nyt törkeänä vahingontekona

Poliisi jatkaa Vesilahden tulipalon tutkintaa.

Hätäkeskus sai lauantaina 6. elokuuta hieman ennen neljää ilmoituksen epäillystä tulipalsota Vesilahdella.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisi suorittamassa palonsyyntutkintaa. Kiinteistöllä sijaitsi yksi päärakennus sekä viisi niin sanottua talousrakennusta, joista neljä rakennusta oli täyden palon vaiheessa partioiden saavuttua kohteeseen.

Palonsyyn tutkinnan yhteydessä palaneesta rakennuksesta löytyi vainaja. Poliisi ei tiedota vainajasta tai vainajaan liittyvistä muista olosuhteista enempää, koska kuolemansyyn tutkinta on määritelty täysin salassa pidettäväksi kuolemansyyn selvittämisestä annetussa laissa.

Tutkinnassa vahingon mahdollisuus on pystytty rajaamaan ulkopuolelle, kun otetaan huomioon rakennusten välinen yhteys toisiinsa sekä palotapahtumat rakennuksissa.

Poliisin suorittamassa esitutkinnassa rikosnimike on sittemmin tarkentunut törkeään vahingontekoon.

Esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella palolla ei ole aiheutettu tuhotyön tekotapatunnusmerkistön edellyttämää konkreettista tai abstraktia yleistä hengen ja terveyden vaaraa. Palossa ei myöskään tuhoutunut yleistä omaisuutta, vaan kyseessä on yksityisomistuksessa oleva kiinteistö, jonka välittömässä läheisyydessä ei ole ollut muiden omistuksissa olevia rakennuksia joihin palo olisi voinut tarttua.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota palon syttymissyystä tai alueella olleista muista mahdollisista henkilöistä.

Poliisi jatkaa asiassa kuolemansyyn selvittämistä sekä törkeän vahingonteon esitutkintaa.

Poliisi pyytää palotapahtumasta tai kiinteistöllä 6. elokuuta muista mahdollisista tapahtumista havaintoja tehneitä henkilöitä olemaan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.