Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kirkoissa siunataan koulunsa aloittavia – tilaisuuteen voi tuoda myös koulurepun

Koulut alkavat Tampereella keskiviikkona. Tänään tiistaina Tampereen kirkoissa järjestetään koulunsa aloittavien siunaamiskirkot. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille koulunsa aloittavien ekaluokkalaisten perheille, seurakunnan jäsenyyttä ei edellytetä.

– Tapahtuma on kouluun lähtevien juhla, jonka myötä seurakunnat ja kirkko on mukana perheiden suuressa elämänmuutoksessa. Lapsilla voi olla ilon lisäksi jännitystä koulun alkamisesta, ja vanhemmilla ja isovanhemmilla puolestaan haikeutta, sanoo Tampereen Eteläisen seurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Minna Kaihlanen tiedotteessa.

Koulunsa aloittavien siunaamiskirkot on mitoitettu kestoltaan lapsille sopiviksi. Tilaisuus kestää puolisen tuntia.

– Varsinainen siunaaminen tapahtuu kirkon etuosassa, jonne koululaisia pyydetään jonkun oman aikuisen, esimerkiksi vanhemman, mummon tai kummin kanssa. Tapahtuma muistuttaa siten hieman rippikoululaisten konfirmaatiossa tapahtuvaa siunaamista.

– Tilaisuuden päätyttyä on pieni tarjoilu, mehua tai mehujäätä, ja monet jäävät vielä kirkolle juttelemaan tilaisuuden jälkeen. Jos alueella on seurakunnan järjestämää iltapäiväkerhotoimintaa, usein myös iltapäiväkerhon ohjaajia on paikalla. Näin heihinkin pääsee jo tutustumaan etukäteen, kertoo Minna Kaihlanen.

Koululaiset voivat tuoda halutessaan mukaan tilaisuuteen myös koulureppunsa.

– Repun mukaan ottaminen ei ole mitenkään pakollista, mutta usein lapset ovat sen halunneet siunaamiskirkkoon tuoda. Kirkkoon tullessaan moni lapsi kantaa koulureppua selässään ensimmäistä kertaa.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Siunaamiskirkot järjestetään kello 17 Messukylän kirkossa ja kello 18 Aitolahden, Finlaysonin, Hervannan, Härmälän, Lielahden, Pispalan, Tesoman ja Viinikan kirkoissa sekä Kämmenniemessä seurakuntatila Auneksessa.