Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan ja Oriveden kaupungit vaativat pikaista investointipäätöstä valtatie 9:lle – "Maamme tärkein poikittaisliikenteen väylä"

Kangasalan ja Oriveden kaupungit vaativat pikaista investointipäätöstä valtatielle 9.

Valtatie 9:n pikainen kuntoon saattaminen yhteysvälillä Tampere-Kangasala-Orivesi on Pirkanmaan maakunnan ja koko Tampereen kaupunkiseudun yhteinen kärkihanke, jonka tarpeellisuudesta vallitsee laaja yksimielisyys, kaupunkien tiedotteessa perustellaan.

– Maamme tärkein poikittaisliikenteen väylä ja elinkeinoelämän valtasuoni ei nykyisellään täytä pääteille asetettuja tavoitteita. Suuria puutteita on niin liikenteen sujuvuudessa ja turvallisuudessa kuin tien laatutasossakin.

Ysitiellä Tampereen ja Oriveden välillä on tällä hetkellä Suomen vilkkaimmin liikennöity kaksikaistaosuus. Tiellä sattuu keskimäärin viisi henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta vuodessa. Keskimääräinen vuorokausiliikenne on 11 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Raskasta liikennettä tiellä liikkuu noin 1 200 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Yritystoimintaa ja asumista palvelevan maankäytön voimakas lisääntyminen tien varrella kasvattaa liikennettä entisestään.

– Valtakunnallisen merkityksen lisäksi ysitie on keskeisessä asemassa Tampereen kasvavan kaupunkiseudun yritysalueiden kehittämisessä ja liikenneturvallisuuden parantamisessa. Koko Suomen mittakaavassa tievälin kunto ja välityskyky ovat tärkeä elinehto muun muassa vientiteollisuudelle, tiedotteessa todetaan.