Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tärkeä tamperelainen | Jari "Bull" Mentula:“Jokainen unelmani on toteutettavissa”

Jari ”Bull” Mentula on auttanut kymmeniätuhansia ihmisiä kohti terveellisempää elämää.

Tärkeä tamperelainen

Juttusarjassa Voionmaan koulutuskeskuksen journalismin opiskelijat esittelevät tärkeitä ihmisiä, jotka tekevät omalla työllään Tampereen seudusta paremman paikan meille kaikille

Oma kuntosali on aina ollut Jari “Bull” Mentulalle unelma, ja nyt se on myös totta. Tampereen Pispalassa sijaitseva Loaded Gym on juuri sellainen, mitä hän unelmissaan kuvitteli.

– Minulle unelmat tarkoittavat aina myös tavoitteita. Jos unelmoin jostakin, aion myös toteuttaa sen.

Tällä hetkellä Mentulan tavoitteena on perustaa lisää kuntosaleja. Suurin unelma ei kuitenkaan liity kuntosaleihin.

– Oikeat unelmat ovat kaukana kuntosaleista tai asunnoista. Suurin unelmani on kasvattaa pikkujohtajia, eli lapsiani, niin kauan, että he pystyvät kantamaan minut itse hautaani. Silloin olen tehnyt elämäntyöni oikein.

Mentula kantoi myös itse oman äitinsä hautaan, lääkärin kielloista huolimatta.

– Olin silloin todella sairas, ja kävelykin oli jo liikaa. Halusin kuitenkin tehdä sen yhdessä veljeni kanssa.

Mentulan lasten 5-vuotiaan Romeon ja 3-vuotiaan Robinin syntymät ovat olleet hänen elämänsä suurin saavutus.

Haluan taata perheelleni taloudellisen turvan.

– Olen ollut aika kuumottavissa paikoissa elämässäni, mutta kyllä synnytyslaitos voittaa kaiken.

Mentulan mielestä vanhemmuudessa tärkeintä on läsnäolo ja aitous. Lapsi aistii, jos ei ole aidosti läsnä.

– Minulla on itsellä superhyvä isä ja haluan olla samanlainen omille pojilleni, ja tietenkin pyrin vielä parempaan. Annan lasteni olla, mitä he haluavat. Jos lapseni haluavat olla tulevaisuudessa kehonrakentajia tai vaikka balettitanssijoita, se on minulle täysin ok.

Vaikka Mentula tekee töitä paljon, hän yrittää pyhittää viikonloput lapsilleen. Lasten kanssa puuhataan tavallisia lasten juttuja, kuten rakennellaan legoja tai piirretään. Kovaa työntekoa motivoi lasten tulevaisuus.

– Haluan taata perheelleni taloudellisen turvan, Mentula toteaa.

Palo kuntosalia kohtaan syttyi joukkueurheilun kautta. Mentula harrasti jalkapalloa, mutta joukkuelajissa hyvä peli ei tuottanut enää tarpeeksi hyvää tulosta. Kiinnostus yksilölajia kohtaan kasvoi. Voimaharjoittelu tuli osittain elämään ja se maistui.

– Yksilölajissa kaikki tekeminen on itsestä kiinni. Se on tavallaan kiihottava ajatus.

Kilpaileminen kehonrakennuksessa astui Mentulan elämään, kun kehitystä näkyi. Valkeakosken kuntosalin paras ja isoin ei enää riittänyt, vaan Mentula halusi testata itseään muita kehonrakentajia vastaan.

Jo 1990-luvun loppupuolella Mentula alkoi valmentaa ihmisiä henkilökohtaisessa valmennuksessa.

– Suurin palkinto minulle on se, että valmennettavien terveyteen liittyvät asiat ovat parantuneet, niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla.

Tänä päivänä Mentula nauttii treenaamisesta enemmän kuin koskaan. Sydänsairauden vuoksi hän joutui olemaan 11 kuukautta täysin treenaamatta, joten nyt hän arvostaa treenaamista uudella tavalla. Treenit ovat aina sillä tasolla, että kehitys on mahdollista, mutta kehonrakennuskisat ovat jo takana päin.

– Jos olet ajellut vuosikausia Lamborghinillä, mutta nykypäivänä ajelet hieman tehokkaammalla perheautolla: sama fiilis minulla on kropassani tällä hetkellä, kertoo Mentula.

Mentula ei kuitenkaan poissulje kisaamista jossain toisessa lajissa jonain päivänä.