Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Koulun aloittaa Tampereella 2160 uutta ekaluokkalaista – perusopetuslakiin ja opetussuunnitelmaan muutoksia koulujen alun kynnyksellä

Tampereen kaupungin perusopetuksen koulut aloittavat lukuvuotensa keskiviikkona 10. elokuuta.

Tampereella aloittaa koulunsa tänä syksynä yhteensä noin 2160 ensimmäisen luokan oppilasta.

Myös esiopetus käynnistyy koulujen alkaessa. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on Tampereella kaikkiaan noin 2060. Esiopetuksessa ja ensimmäisellä luokalla aloittavien lukumäärät ovat ennakkotietoja ja kuvaavat koko ikäluokkaa Tampereella.

Tampereen kaupungin peruskouluissa (luokat 1–9) koulutyö alkaa yhteensä noin 18700 oppilaalla.

Koulujen alkaessa kaikkien tiellä kulkevien on tärkeää noudattaa liikenteessä varovaisuutta ja kiinnittää huomiota liikkumisen turvallisuuteen, kaupunki muistuttaa tiedotteessa.

Perusopetuslain ja opetussuunnitelman muutokset tulivat voimaan 1. elokuuta. Muutokset liittyvät kouluissa tapahtuvan kiusaamisen, syrjinnän ja väkivallan vastaiseen toimenpideohjelmaan.

Kouluissa on jatkossa tarjolla lisää keinoja, joilla voidaan puuttua kiusaamiseen, häirintään ja väkivaltaan.

Perusopetuksessa opetus voidaan jatkossa evätä oppilaalta jäljellä olevan koulupäivän lisäksi myös seuraavaksi työpäiväksi laissa säädetyin edellytyksin. Jäljellä olevan koulupäivän epääminen tarkoittaa, että koulupäivä keskeytetään. Perusopetuksessa oppilaalle on epäämisen aikana järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti oppilas- tai opiskelijahuollon psykologin tai kuraattorin kanssa sekä järjestettävä muu opetukseen osallistumiseksi tarvittava tuki, kun oppilas palaa kouluun. Oppilaalle tehdään suunnitelma, jossa määritellään käytännöt toimet, joilla tuetaan oppilaan turvallista opetukseen paluuta.

Tampereella koulukohtaiset kiusaamisen ehkäisyn suunnitelmat ovat koulujen lukuvuosisuunnitelmassa ja ne käsitellään joka lukuvuosi henkilöstön kanssa. Lisäksi jokaisen koulun kotisivuilla on kuvaus koulun koulurauhaa edistävistä ja kiusaamiseen puuttumisen toimintatavoista.