Linnainmaan ratikkavarikon korttelin kaavoitus alkaa – suunnitteilla myös liityntäpysäköintialue

Tampereen Linnainmaan ja Pirkkalan raitiotiehaarojen suunnitteluun liittyvä Linnainmaan raitiotievarikon korttelin asemakaavoitus käynnistyy.

Suunniteltavan alueen pinta-ala on noin 4,9 hehtaaria. Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä luonnos korttelin suunnitteluaineistosta ovat nähtävillä ja kommentoitavana 1. syyskuuta asti.

Laadittavalla asemakaavalla mahdollistetaan Linnainmaan raitiotievarikon rakentaminen ja liityntäpysäköinnin toteuttaminen. Samalla tutkitaan mahdollisuuksia muillekin toiminnoille. Tavoitteena on luoda kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen kortteli paikalle, joka toimii idän ja pohjoisen suunnalta tultaessa porttina raitiotiekaupunkiin. Asemakaavalla halutaan myös vahvistaa yhteyttä Pappilan asuinalueelta Niihaman virkistysalueelle.

Asemakaavan suunnittelualue käsittää Heikkilänkadun, Teiskontien (valtatie 12) ja Kehätien (valtatie 9) väliin jäävän maa-alueen. Se on valtaosin asemakaavoittamatonta ja kokonaan kaupungin omistuksessa. Alueella toimii tällä hetkellä kaksi polttonesteen jakeluasemaa, joista toinen on huoltoasemarakennusten korttelialueella ja toinen asemakaavattomalla alueella. Muutoin alue on rakentamatonta.

Linnainmaan varikon kaava-aineistoja esitellään myös lokakuun alussa järjestettävässä Pirkkala–Linnainmaan-hankkeen yleisötilaisuudessa.

Suunnittelu etenee yhdessä raitiotien suunnittelun kanssa, ja asemakaavaehdotus valmistuu viimeistään vuonna 2024.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut