Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere Rock City | Tarjolla Tampere Rock Cityn superviikonloppu – "Nähdään! Ja rokataan kimpassa"

Toto, Juha Tapio, Olli Halonen ja George Thorogood.

Tampereen kesä on täynnä tapahtumia.

Joskus vaikuttaa, että festareita, keikkoja ja kulttuuririentoja olisi jopa liian kanssa. Kuluva suvi on toisaalta näyttänyt, että tamperelaiset tulevat kyllä paikalle, jos tarjonta on riittävän laadukasta ja kiinnostavaa.

Myös tämä Tampere Rock City -jakso tarjoaa niin sanotun superviikonlopun. Tampereen Teatterikesän torstainen Tapahtumien Yö ohjaa ihmiset juhlimaan maanantaihin asti.

Perjantain suurin yksittäinen konsertti raikaa Sorsapuistossa. Siellä ovat takuuvarman rockviihteen ytimessä Steve Lukatherin johtama, kokoonpanoaan uusinut Toto, ruotsalainen H.E.A.T sekä tamperelaiselta tennislegendalta nimensä pöllinyt Brother Firetribe.

Viiikinsaaren kaksipäiväinen SaariHelvetti-mörkömetallijuhla puolestaan alkaa perjantaina, jolloin Pyhäjärven keskelle laivataan muun muassa Turmion Kätilöt, Detset ja Mikko Alatalo.

Nähdään! Ja rokataan kimpassa.

Lauantaina siistin suomipopin ystävät suuntaavat Ratinan Stadionille, jossa tähtenä loistaa Juha Tapio.

– Kaikki isot, areenaluokan keikkani olen tehnyt tähän mennessä pääkaupunkiseudulla. Halusin soittaa tämän konsertin maantieteellisesti keskeisemmällä paikalla Tampereella, sillä tämä keikka on kaikille, Juha Tapio valistaa.

Maestron lisäksi lavalla käyvät Irina, Jukka Poika, Olli Halonen ja Sussu Erkinheimo.

Sunnuntaina mikään ei maksa mitään.

Hämeenpuiston ilmaisen Puistofiestan rockimpaa osastoa edustavat Orffit, nimeään myöten tamperelainen Amuri ja tietenkin juontaja Simo Frangén.

Tahmelan rantaankaan ei peritä pääsymaksua, kun Pispala Folk rullaa halki päivän.

Pyhäjärven kupeessa esiintyvät Tuittu-täti, Rock Siltanen Group, Ilkka Niemi, joku iiris, Neva, Kylänmiehet solisteina Suvi Karjula, Katwi Koivisto, Jore Marjaranta ja Gilbert K, Jani Wickholm, Jiri Nikkinen Trio sekä Kööpenhaminassa asuva ruotsalaisartisti Lucky Lo.

Eikä superviikonloppu pääty siis sunnuntaihin, vaan uuden viikon aluksi on luvassa aimo annos juurevaa rock’n’rollia.

George Thorogood on ohjastanut The Destroyers -yhtyettään jo 45 vuotta, eikä maanantaina Tampere-talossa jytäävä 72-vuotias kitaristi yksinkertaisesta malta lopettaa.

– Haluatte siis minun ja yhtyeeni saapuvan kaupunkiinne, pystyttävän kalustomme ja soittavan Who Do You Love? No, mikä ettei. Nähdään! Ja rokataan kimpassa, Thorogood huikkaa.

Brother Firetribe Sorsapuistossa pe 5.8.