Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Teatterikesä tarjoilee katsojille kansainvälisiä ja kotimaisia herkkuja – katso poiminnat ohjelmistosta

Pääohjelmiston ohessa mahtava kattaus paikallista teatteria ja Tapahtumien yö.

Pohjoismaiden suurin ja vanhin teatterifestivaali pyörähti käyntiin maanantaina. Tapahtumassa on välivuoden jälkeen mukana myös kansainvälisiä esityksiä.

Farm Fatale on surrealistinen visio työttömien linnunpelättimien eko-vallankumouksesta. Philippe Quesnen Vivarium Studio vierailee Teatterikesässä jo neljättä kertaa ja luvassa on jälleen visuaalista, omaperäistä ilmaisua. La Veronal -ryhmän Pasionaria panee katsojat pohtimaan tulevaisuutta, jossa ei ole tunteita.

Kotimaiset esitykset olivat tänä vuonna vahvoja ennakkosuosikkeja. Oulun Teatterin Poikani joka katosi on koskettava ja ajankohtainen esitys, joka on ammentanut aiheensa paikkakunnan synkästä huumetilanteesta. Millaista on, kun oma lapsi katoaa ja tilalle tulee huppupäinen outo hahmo?

Talvikki Eerolan käsikirjoittama ja ohjaama Mihin katosit on omakohtainen matka siitä, millaista on elää vakavasti sairaan vanhemman lähellä. Millaista on, kun vanhempi muuttuu lapseksi ja lapsesta tulee hänen huoltajansa? Miltä tuntuu läheisen muuttuminen tuntemattomaksi? Esityksen jälkeen yleisö voi jäädä keskustelemaan aiheesta.

Turun kaupunginteatterin esitys Äiti kertoo naisesta, jonka elämä murenee aviomiehen etääntyessä ja lasten lähtiessä kodista. Painajaismainen tyhjyys täyttää päivät ja uusi elämäntilanne ahdistaa. Ranskalaisen Florian Zellerin näytelmä on trilogian viimeinen osa; sitä edelsivät kiitetyt Isä ja Poika.

Taisto Reimaluodon esittämä Onnellisinta on olla onnellinen on hänen 60-vuotisjuhlaesityksensä. Monologi kertoo persoonallisesta erakosta, ITE-taiteilija Elis Sinistöstä. Vuonna 2004 kuollut Sinistö oli monipuolinen persoona: balettitanssija, joogi, astrologi, ufobongari, pasifisti, majatalon isäntä, taidekoulujen alastomalli ja mietiskelijä, joka eli itse metsään rakentamassaan Villa Mehussa.

Suomen Kansallisteatterin esitys Sokea piste on Valtuusto- ja Eduskunta-trilogioista tunnetun Susanna Kuparisen ohjaama dokumentaarinen esitys. Tuttuun tapaan Kuparinen käyttää esityksessä muun muuassa Helsingin kaupunginvaltuuston julkisia asiakirjoja ja päättäjien haastatteluja. Miksi poliittisia päätöksiä peitellään ja pienennellään, pohtii Sokea piste.

Tamperelaisittain mielenkiintoinen esitys on Kun kissakin kuoli aloin nauraa – kirjeitä Eeva-Liisa Mannerille. Esityksen tuovat näyttämölle Petriikka Pohjanheimo ja Saija Raskulla. Runot ovat Mannerin.

Keskustorin teltan tilalla on nyt Telttalab G Livelabin musiikkiklubilla. Torstaina lavalle nousee Anneli Saaristo Näin jäätiin henkiin -lauluillassa. Luvassa on rakastettuja lauluja aina 70-luvulta alkaen.

Lauluyhtye Rajaton viettää 25-vuotisjuhliaan tutulla soinnillaan perjantaina. Lauantaina Timo Tuominen tulkitsee jälleen Jacques Brelin kuolemattomia lauluja ja Jukka Perko Avara-trio on lavalla näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa kuultokuvassa Puku ommellaan hiljaisuudessa.