Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen sähkölaitos ei enää osta öljyä Teboililta – "Yhtiö on tehnyt virhearvion"

Tampereen Sähkölaitos ei enää osta öljyä Teboililta. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että toimitukset on lopetettu maanantaina 1. elokuuta.

Tampereen Sähkölaitos on täydentänyt öljyvarastojaan tulevan talven varalle, koska maakaasun toimittaminen Venäjältä on loppunut. Maakaasu joudutaan korvaamaan kaukolämmön tuotannossa öljyllä, sillä kaasun saatavuudesta ei ole varmuutta.

– Yhtiö on tehnyt virhearvion hankkiessaan öljyä Teboililta ja olemme ryhtyneet välittömiin toimenpiteisiin asian korjaamiseksi, toteaa Tampereen Sähkölaitoksen hallituksen puheenjohtaja Marjut Ontronen tiedotteessa.

Sähkölaitoksen tehtävä on huolehtia Tampereen huoltovarmuudesta lämmön osalta. Öljyn hankintapäätöksen perusteina olivat riskienhallinta ja toimitusvarmuus.

– Teboilin toimitussopimus on nyt päätetty, eikä öljyä Teboililta meille enää tule. Pyrimme saamaan korvaavat sopimukset tämän viikon kuluessa, sanoo toimitusjohtaja Jussi Laitinen tiedotteessa.

Maakaasun ja öljyn yhteenlaskettu osuus sähkölaitoksen kaukolämmön energialähteinä oli viime vuonna 27,6 prosenttia.

Lämpiminä vuodenaikoina yhtiö käyttää energialähteinä pääasiassa uusiutuvia energialähteitä sekä sekajätettä, jota poltetaan Tammervoiman hyötyvoimalaitoksessa. Talvipakkasilla lämmöntuotanto varmistetaan lämpölaitoksilla, joissa voidaan käyttää maakaasua sekä kevyttä polttoöljyä.

Pitkän tähtäimen tavoite hiilineutraalista energiantuotannosta vuonna 2030 ei ole yhtiön tiedotteen mukaan muuttunut.

Tulevaksi talveksi valmistuva Naistenlahti 3-biovoimalaitos vähentää yhtiön mukaan merkittävästi päästöjä ja turvaa tamperelaisten kaukolämmön ja sähkön saantia.