Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuetuille lomille on haettu tänä vuonna ennätyksellisen paljon – mistä on oikein kyse?

Niin sanotuille tuetuille lomille on tänä vuonna tullut enemmän hakemuksia kuin aiemmin. Tuetuista lomista vastaa osaltaan Hyvinvointilomat ry, joka otti vastaan kesän 2022 lomille ennätysmäärän hakemuksia – yhteensä noin 6 000 kappaletta.

Yhdistys järjestää tuettuja lomia lapsiperheille ja aikuisille, joilla ei ole mahdollisuutta kodin ulkopuoliseen lomaan. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ensikertalaisuus huomioiden. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. Rahoitus toimintaan saadaan Sosiaali- ja Terveysministeriöstä.

Tuettu loma sisältää majoituksen, täysihoidon ruokailut sekä ohjattuun lomaohjelmaan osallistumisen. Omavastuuosuus on lomakohteesta riippuen 90 euroa – 125 euroa aikuiselta viideltä vuorokaudelta.

Vuonna 2021 hieman yli puolet lomalle valituista oli tuetulla lomalla ensimmäistä kertaa. Puolet lomalle valituista kuului alle 1 200 euroa kuukaudessa-tuloluokkaan.