Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen harrastajateatterin produktio valittiin valtakunnallisille festivaaleille – lisäesityksiä luvassa myös Tampereelle

Tamperelaisen Tukkateatterin produktio Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa on valittu valtakunnallisille Harrastajateatterikesäfestivaaleille Jyväskylään. Tukkateatterin esitys on ainoa pirkanmaalaisesitys festivaaleilla.

Majakanvartija nähdään Jyväskylässä 20. elokuuta.

– Tämä näytelmä pitää sisällään kaiken. Ihmisyyden, taiteen, meren, sadun, tarinat ja sattumukset. Esitys pohtii perimmäisiä kysymyksiä olematta pateettinen tai raskas. Sen ilmava muoto antaa mahdollisuuden katsoa välillä tilanteita tiukassa lähikuvassa intiimisti ja hypätä sitten valtameren kokoisiin maisemiin. Yksinkertaiset, mutta tarkat näyttämökuvat tekevät tästä nykynäytelmästä helppoa ja viihdyttävää katsottavaa. Näyttelijöiden luonteva, rauhallinen ja vapaa ilmaisu saa nauramaan kyynelten läpi. Tästä esityksestä jää yksinkertaisesti hyvä olo, perustelee ohjelmiston valitsijana toiminut Jenni Kokander tiedotteessa.

Majakanvartija on näytelmä omista ääriviivoista, rohkeudesta rakastaa ja taiteilijaksi kasvamisesta. Se on Anna Krogeruksen alkuperäisteksti (2016, Teatteri Avoimet Ovet), jonka on ohjannut ja sovittanut Tukkateatterille Minerva Kettukuja, jolle Majakanvartija on ensimmäinen kokopitkä ohjaus. Tukkateatterin sovituksesta erityisen tekee näytelmää varten sävelletty kaunis musiikki, jonka takana on Tahvo Hyötyläinen.

Keväällä 2022 ensi-illassa olleen produktion lähes kaikki esitykset myytiin loppuun. Harrastajateatterikesään valitsemisen myötä Majakanvartija palaa myös Tukkateatterin lavalle elokuun puolivälissä.