Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella järjestetään kansainvälinen lyhytelokuvatapahtuma –  – kategorioina dokumentit, animaatiot, kokeelliset sekä queer

Kuratoitu ja kansainvälinen lyhytelokuvatapahtuma ELO(KUVA)KUU järjestetään 4.–19. elokuuta Tampereen Koskikeskuksessa tyhjässä liiketilassa.

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Koskikeskuksen, pop-up-galleria Kyyn ja Galleria Rajatilan kanssa.

Tapahtumaan tuli yli 1800 hakemusta ympäri maailmaa ja näiden joukosta mukaan kuratoitiin 109 lyhytelokuvaa 33 eri maasta. Lyhytelokuvia näytetään neljässä eri kategoriassa; dokumentit ja mokumentit, animaatiot, kokeelliset taide- ja performanssilyhärit sekä queer. Queer-kategoria koostuu erityyppisistä teoksista, koska kategoria oli avoin queer-ihmisiksi identifoituville ohjaajille ja työryhmille rajaamatta teosten tekniikkaa tai genreä.

ELO(KUVA)KUU lähtee käyntiin torstaina 4. elokuuta dokumenteilla ja mokumenteilla. Perjantaina näytetään animaatioita, lauantaina ovat vuorossa kokeelliset taide- ja performanssilyhärit ja sunnuntaina esitetään queer-tekijöiden teoksia. Maanantaina 8. elokuuta sykli lähtee alusta ja toistuu samalla kaavalla perjantaihin 19. elokuuta saakka.

Teoksia esitetään päivittäin kahdessa näytöksessä alkaen kello 14 ja päättyen noin kello 19. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuratoinnista sekä tapahtumasta kokonaisuudessaan vastaavat pop-up-galleria Kyyn perustajat Mia ”Huu” Kyllönen sekä Jemina Knuutinen. He ovat järjestäneet pop-up-taidenäyttelyitä sekä taideworkshopeja vuodesta 2020.

Teosten valinnassa on otettu huomioon ajankohtaisuus, kokeellisuus ja originaali kerronta. Eritoten dokumenttien valinnassa keskityttiin mielenkiintoisiin henkilökuviin ja ajankohtaisiin tapahtumiin sekä erilaisiin ilmiöihin ja tapoihin elää.