Teatteriarvio | Metsän morsian lumoaa Nokian kesäteatterissa – "On vaikea nähdä mihin rakennettu suo pitkospuineen ja suonsilmäkkeineen loppuu ja mistä alkaa alkuperäinen luonto"

Kennonnokalla tehdään taas omaleimaista ja kunnianhimoista kesäteatteria.

Nokian kesäteatterilla on ollut onni saada vetäjäkseen lahjakas teatterin tekijä Heli Pitkänen. Hänen käsikirjoituksensa ja ohjauksensa ovat tuottaneet jo vuosia korkeatasoista kesäteatteria.

Loistavana työparina Pitkäsellä on nytkin erinomainen musiikin tekijä Sami Varvio ja taitava lavastaja Tapio Huilla, joka on loihtinut näyttämölle aidontuntuisen suomaiseman.

Heli Pitkänen kuvaa Metsän morsian -näytelmässään 1800-luvun loppupuolen elämää. Keskeisessä osassa on luonto, kesäteatterin luonnonsuojelualue; metsä ja sen eläimet. Lavastus lisää luonnon tehoa – on vaikea nähdä mihin rakennettu suo pitkospuineen ja suonsilmäkkeineen loppuu ja mistä alkaa alkuperäinen luonto.

Metsässä asuu eläinten lisäksi myös vaikeuksia paenneita ihmisiä: henkipattoja ja irtolaisia. Heitä johtaa ja auttaa entinen metsänvahti Paulus, joka salametsästää heille riistaa ravinnoksi. Kyläläiset ja uusi metsänvahti jahtaavat joukkoa vallesmannin ja varsinkin hänen rouvansa ja tyttärensä kehotuksesta.

Metsänvahdin uusi paimentyttö Piritta on metsässä kuin kotonaan ja tuntee vetoa sinne. Monien mutkien jälkeen asiat loksahtavat paikoilleen.

Sami Varvion säveltämä ja sovittama musiikki nivoutuu näytelmään oleellisena osana ja kuljettaa tapahtumia. Näyttelijät ovat erinomaisia laulajia ja ylimääräisen ilon tuo Marja Sorjosen koskettavasti esittämä Sua lähde kaunis katselen.

Emeliina Virtanen on paimentyttö Pirittana viehkeän raikas, oikeamielinen köyhän perheen tyttö. Lauri Pelanderin Pauluksessa on mystistä karismaa ja ripaus pelottavuuttakin. Kumpikin tekee hienon roolityön.

Mykkä-Viljamina vuorottelevat Leo Pöri ja Peetu Hoseus ja rooli on koskettava. Marja Sorjosen vallesmannin rouva tuo esitykseen huumoria, Jannina Heiman on hänen tyttärenään kopea ja ahne. Eero Väätäisen uusi metsänvahti on jämäkkä. Henkipatot ja irtolaiset tuovat esitykseen koskettavuuta. Kuuset - neljä naista- kokoavat tarinaa mystisesti. Heli Roinisen puvustus on huikea, samoin kuin kampaukset ja maskeeraus.

Nokian kesäteatteri

Metsän morsian

Käsikirjoitus ja ohjaus Heli Pitkänen

Musiikki, sävellys ja sovitus Sami Varvio

Lavastussuunnittelu Tapio Huilla

Puvustus Heli Roininen

Ääni-ja valosuunnittelu Jaakko Pimperi

Esitysten tekniikan ajaminen Arje Mulari

Kampaukset ja maskeeraus Jannina Heiman, Mari Huvi ja Milja Leppänen

Tarpeisto Esko Virta

Rooleissa Emeliina Virtanen, Lauri Pelander, Eero Väätäinen, Tuomas Mannila, Pirjo Lammi, Jarkko Mäkipää, Marja Sorjonen, Jannina Heiman, Jyrki Alanen, Teemu Mäkelä, Jukka Mäkinen, Anu Leiramo, Rauni Perkiö, Maire Karetie, Heli Pitkänen, Matti Kiuru, Esa Lavikka, Mari Huvi, Milja Leppänen, Eila Henriksson, Jonne Hukkanen, Jooa Lehtonen, Jarmo Ponto, Leo Pöri/Peetu Hoseus, Saana Aittokumpu, Sofi Törmä, Sanni Saarenmaa, Milena Koskiluoma

Nokian kesäteatteri, viimeinen esitys 7.8.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut