Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere toteutti pesäpalloväen toiveen: Kaupin kotipesä on ennätyslähellä katsojia

Tampereen kaupunki uusii kentän pinnan ensi vuonna.

Tampereen Kaupin uusi pesäpallostadion on ollut käytössä jo tovin, mutta aivan täysin valmis stadion ei vielä ole.

Manse PP:n naisten ja miesten Superpesis-joukkueiden kuluvan kauden viimeiset ottelut ovat alustavan pudotuspelisuunnitelman mukaan viimeistään 24. syyskuuta. Silloin Tampereen kaupunki voi jatkaa stadionin ehostustöitä.

– Katsomon lopputyöt käynnistyvät välittömästi kauden jälkeen. Muun muassa katsomon katon eli lipan alapinta viimeistellään palonkestävällä puuverhouksella, liikuntapaikkapäällikkö Mikko Heinonen Tampereen kaupungilta kertoo.

Myöhemmin katsomon alla oleva alue, jossa nyt on kivituhkapinta, laatoitetaan.

Kioskikontit jäävät paikalleen. Wc:t tulevat aikanaan keskemmäs katsomon alle.

Kentän pinnan matto uusitaan ensi vuonna, mutta todennäköisesti vasta, kun pesäpallokausi 2023 on päättynyt.

– Silloin on paras hetki. Kenttä saa maata paikallaan käyttämättä läpi talven, jotta se kovenee pesäpalloon sopivaksi, Mikko Heinonen toteaa.

Kentän päätyyn on tarkoitus tehdä juniorikenttä poikittain. Heinonen sanoo, että toinen kenttä vähentäisi pääkentän kotipesän kulumisen kuormitusta.

Kaupin pesäpallostadionin kentän kotipesä on nyt harvinaisen lähellä katsomon päätyä. Manse PP Edustus ry:n puheenjohtaja Pirkka Savilahti sanoo syöttölautasen olevan 4–5 metrin päässä ensimmäisestä penkkirivistä.

– Syöttölautanen on monilla Suomen vanhoilla stadioneilla jopa 25–30 metrin päässä katsomon päädystä. Joensuussa se on tällä hetkellä toiseksi lähimpänä, noin 10 metrin päässä, Savilahti kertoo.

Katsomon kupeeseen tuotu kotipesä on pesäpallon tulevaisuutta. Se toteuttaa lajiväen toiveen katsojakokemuksen parantamisesta.

– Monet ihmiset haluavat katsoa peliä hyvin läheltä. Silloin näkee, aistii ja kuulee pelin eri tavalla kuin vaikkapa jonkin vanhan stadionin piippuhyllyltä, Pirkka Savilahti muistuttaa.

Uusi stadion saa talvella kasteen toisenkin lajin isäntäpaikkana. Kauden ensimmäiset maastohiihdon SM-kilpailut ovat Kaupissa 20.–22. tammikuuta. Lajeina ovat sprintit sekä 10 kilometrin vapaan tyylin väliaikalähdöt.