Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hatanpään koronarokotuspiste siirtyy – rokotteita saa sekä ajanvarauksella että walk in -periaatteella

Maanantaista 1. elokuuta alkaen koronarokotukset siirtyvät Hatanpään laboratorion tiloista Hatanpään sairaalan C-rakennuksen rokotusyksikköön. Hatanpään walk in -linja jatkaa toimintaa arkisin ja lisäksi varattavia rokotusaikoja on avattu nyt lisää.

Hatanpään ajanvarauksella toimivat koronarokotukset ja ilman ajanvarausta toimiva walk in -linja siirtyvät samaan tilaan, jossa rokotteita annettiin myös keväällä (Hatanpäänkatu 24, C-rakennus).

Rokotusyksikön lisäksi myös terveysasemat rokottavat edelleen ajanvarauksella.

Tällä hetkellä neljännen koronarokotteen saavat Tampereella kaikki 70 vuotta täyttäneet sekä 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat immuunipuutteiset henkilöt. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Viidettä koronarokotetta suositellaan 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille immuunipuutteisille, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Neljänsiä rokotuksia tullaan laajentamaan elokuussa 18 vuotta täyttäneisiin riskiryhmäläisiin ja sen jälkeen kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin.