Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Punk-kansa vaeltaa koronatauon jälkeen Lempäälään – "Laadukkaita esiintyjiä meillä on yllin kyllin, vaikka joku vanha jäärä horisisikin eriävän mielipiteensä"

Punk-alakulttuurin oma festivaali Puntala-rock järjestetään tulevana viikonloppuna Lempäälässä koronan aiheuttaman parin vuoden pakollisen paussin jälkeen. Festivaalia on järjestetty lähes samalla kaavalla jo 1980-luvulta lähtien.

Koronan aiheuttamat kesätapahtumien katovuodet puraisivat myös Puntalaa. Tapahtuman järjestelyt olivat täydessä vauhdissa vuosina 2020 ja 2021, mutta pandemian jyllätessä Puntalan vastuuhenkilöt puhalsivat pelin poikki jo hyvissä ajoin.

– Korona on kurittanut melko julmalla kädellä Suomessa suuriakin kesätapahtumia. Onneksi teemme tätä enemmän rakkaudesta lajiin kuin taloudellinen menestys mielessä. Muuten olisi otsaan voinut parin viime kesän aikana kasvaa isompikin tatti. Nyt fiilis on lähinnä se, että vihdoinkin asiat konkretisoituvat, sanoo Puntala-rockin järjestelyistä vastaava Mikko Koivuluoma tiedotteessa.

Kuluvana kesänä eri festivaalien esiintyjälistoilta on pudonnut kansainvälisiä nimiä pois myös aivan viime tipassa. Puntala-rockin järjestäjien mukaan vastaavia haasteita ei ole ainakaan toistaiseksi ilmaantunut.

– Olemme onnekkaita, jos tapahtuma menee läpi ilman esiintyjämuutoksia. Pitänee koputtaa puuta festarien alkuun asti. Rajallisilla resursseillamme bändikattaus on tänä vuonna tämännäköinen. Osa festivaalivieraista voi tuumailla, että esiintyjälistalta puuttuu suurempi kansainvälinen nimi. Laadukkaita esiintyjiä meillä on yllin kyllin, vaikka joku vanha jäärä horisisikin eriävän mielipiteensä, Koivuluoma nauraa.

Vuoden 2022 Puntalassa nähdään muun muassa hollantilainen Seein’ Red ja brittiläinen Cress. Kotimaisen artistikatraan pääesiintyjän viitta voidaan asettaa niin ikään jo pitkän uran tehneen Wastedin harteille.

Jo vakiintuneeseen tapaan Puntalan festivaalialueella ja aloitus- ja lopetusklubeilla soittaa yhteensä noin 40 yhtyettä, joista noin neljännes on ulkomaalaisia. Ennen itse festivaalitapahtumaa järjestettäviä aloitusklubeja on kaksi, joista toinen järjestetään Helsingin Lepakkomiehessä keskiviikkona ja toinen Tampereen Vastavirralla torstaina. Tapahtuman päätösklubi järjestetään Vastavirralla sunnuntaina, festivaalien jo päätyttyä.

– Onhan tätä tapahtumaa ja sen aiheuttamaa stressiä jo jollain perverssillä tavalla kaivannut parin väliin jääneen vuoden jälkeen. Toivottavasti sää suosii, ihmiset osaavat käyttäytyä ja tekniikka pelaa. Silloin Puntalassa on kivaa sekä festarivierailla että järjestäjillä, Koivuluoma tuumaa.