Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunki toteutti Kiovan pormestarin pyynnön – kymmenen kiovalaisnuorta tuotu kesäleirille Pirkanmaalle

Tampereen kaupunki järjestää kahdeksan päivän kesäleirin kymmenelle kiovalaiselle nuorelle Sastamalassa Sorjassa. Leiri järjestetään yhteistyössä Tampereen ystävyyskaupungin Kiovan ja Tampereen Kesäsiirtolayhdistys ry:n kanssa. Leiri on alkanut toissapäivänä ja kestää maanantaihin. Ukrainalaiset nuoret osallistuvat yhdessä suomalaisten kanssa Sorjan parhaat -leirille. Nuorten mukana matkustavat Ukrainasta opettaja sekä matkoille saattaja.

Leirin tarkoituksena on tukea sodasta kärsiviä nuoria ja järjestää heille tekemistä ja tukea kesäleirin muodossa. Tampereen kaupunki ja Kiova ovat olleet ystävyyskaupunkeja jo vuodesta 1954 lähtien. Kesäleiri on osa kaupunkien yhteistyötä ja järjestetään Kiovan pormestari Vitali Klitschkon Tampereen kaupungille kesäkuussa osoitetun pyynnön mukaisesti. Ukraina tekee yhteistyötä myös laajemmin Euroopan kaupunkien kanssa lasten ja nuorten leiritoiminnan järjestämisessä.

– Tämä on yksi pieni tapa tukea Ukrainaa, Kiovaa ja kiovalaisia nuoria. Toivottavasti voimme näin tuoda nuorille iloa, mukavia kokemuksia ja kenties uusia ystävyyssuhteita. On hienoa, että pystyimme vastaamaan pormestari Klitschkon pyyntöön nopealla aikataululla, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Tampere on aiemmin tukenut Kiovaa järjestämällä vastaavanlaisen leirin vuonna 1986 tapahtuneen Tšernobylin ydinonnettomuuden jälkeen. Tampereen kaupunki on aiemmin tänä vuonna lähettänyt Ukrainaan lahjoituksena lääketarvikkeita sekä tukenut Ukrainan kriisiin vastaamisessa lahjoittamalla SPR:n katastrofirahastoon yhteensä 150 000 euron edestä.