Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkavakuutusten myynti putosi korona-aikana jopa 75 prosenttia – nyt käyrä osoittaa jyrkästi toiseen suuntaan

Vuoden 2022 tammi-kesäkuussa Pohjola Vakuutuksen maksamien korvausten määrä Pirkanmaalla oli 53 miljoonaa euroa, mikä on noin 44 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Tiedot käyvät ilmi keskiviikkona julkaistusta tulostiedotteesta. Sekä vahinkojen että maksettujen korvausten määrä on noussut pandemiaa edeltävälle tasolle niin henkilö-, ajoneuvo- kuin omaisuusvakuutuksissa.

– Koronapandemian myötä syntynyt hoitovelka näkyy nyt lääkäri- ja hoitolaitoskäyntien vilkastumisena. Pirkanmaalla Pohjola Vakuutuksen henkilövakuutuksista korvattiin tammi-kesäkuun aikana yhteensä reilun 13 miljoonan euron edestä vahinkoja, myyntijohtaja Juho Laine kertoo tiedotteessa.

Ajoneuvovahinkojen määrä on ollut valtakunnallisesti korkea koko alkuvuoden ajan lumisen ja pitkän talven sekä liukkaiden kelien johdosta. Pirkanmaalla ajoneuvovahinkojen määrässä ei näy samaa trendiä, vaan korvauksia maksettiin saman verran kuin edellisenä vuonna samaan aikaan, eli noin 14 miljoonaa euroa. Sen sijaan omaisuusvahingoista maksettiin korvauksia 25 miljoonaa euroa, mikä on noin 16 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Omaisuusvahingoista korvattiin alkuvuonna poikkeuksellinen määrä suurvahinkoja.

Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan matkavakuutusten myynti putosi korona-aikana jopa noin 75 prosenttia. Vuoden 2022 toukokuussa matkavakuutuksia myytiin kuitenkin yhtä paljon kuin vuoden 2019 toukokuussa ja jatkuvia matkavakuutuksia lähes kolminkertainen määrä toukokuuhun 2021 verrattuna. Matkustamisen elpymisestä kertovat myös vahinkotilastot.

– Matkavakuutuskorvausten määrä kasvoi Pirkanmaalla tammi-kesäkuun aikana 6 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Korvausmäärät ovat kuitenkin selkeästi pandemiaa edeltävää tasoa alempana, kertoo Laine.

Vahinkoja tapahtuu eniten Suomessa ja ulkomailla suomalaisten suosimissa maissa Espanjassa, Thaimaassa ja Kreikassa.