Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti kadotti pirkanmaalaisnaisen terassivarjon kahdesti – "Hyvin kyllä kuljetettu, mutta..."

Pirkanmaalaisnainen tilasi kesäpaikalleen terassivarjon juuri ennen juhannusta. Myös hänen kesäpaikkansa sijaitsee Pirkanmaalla. Juhannuksen jälkeen nainen sai vahvistuksen, että paketti on lähtenyt, mutta sitä ei alkanut kuulua. Reilun viikon päästä nainen otti yhteyttä kauppaan, josta kehotettiin olemaan yhteydessä Postiin.

– Postiltä sitten selvitettiin ja soitettiin takaisin, että minkähän kokoinen paketti, nainen kertoo.

Hän tiesi, että paketti on 3–4 metriä pitkä, mutta tarkka koko ei ollut tiedossa.

– Se oli teillä tietymättömillä, ei selvinnyt, missä paketti on.

Nainen perui kaupat, kun paketti ei saapunut perille.

Heinäkuun alussa nainen päätti tilata toisesta paikasta varjon kotiinsa.

– Vähän epäiltiin, onko sama käynyt ja paketti seikkailee Postilla.

Näin todellakin oli käynyt. Jakeluseurannassa näkyi, että paketti on seilannut ympäri Suomea. Pirkkalasta lähtenyt paketti on käynyt muun muassa Jyväskylässä, Lahdessa ja Ylivieskassa.

– Hyvin kyllä kuljetettu, mutta ei ole meille tullut.

Paketin reissuun lähteminen ei kuulu kuvioon, toteaa Postin suunnittelupäällikkö Jukka Sauramäki. Hänen mukaansa pirkanmaalaisnaisen pakettin seikkailussa on mukana jo huonoa tuuriakin, vaikkei terassivarjo aivan "peruspaketti" ole.

– Terassivarjoa ei pysty samalla tavalla lajittelemaan kuin peruspakettia, Sauramäki sanoo.

Joskus paketti jostain syystä joutuu niin sanottuun luuppiin ja se palautuu virheellisesti lähettäjälle. Näin paketti saattaa seilata useammassakin paikassa.

– Höhlää meidänkin kannalta kuljettaa pakettia ympäri Suomen, Sauramäki sanoo.

Jos paketti on kokonaan hävinnyt, silloin osoitekortti on todennäköisesti irronnut tai muuten vaurioitunut, Sauramäki arvioi. Hän sanoo, että kaikki paketit rekisteröidään sen verran moneen kertaan, että kaikkia pitäisi pystyä seuraamaan, jos jotain ei tapahdu.

– Meillä kulkee miljoona pakettia viikossa näin hiljaiseenkin aikaan, niin mukaan mahtuu kommervenkkejä. Eihän se asiakasta tietenkään lämmitä, että me kuljetimme nämä 999 999 pakettia, mutta sinun jäi, Sauramäki myöntää.

– Jos meillä on vielä yksi varjo seilaamassa jossain matkalla. Jos lähetystunnuksen saa, niin kyllä se selvitetään ja toimitetaan perille kahvipaketin kera, Sauramäki lupaa.