Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömien määrä nousi Pirkanmaalla huippulukemista – työttömänä silti huomattavasti harvempi vuosi sitten

Pirkanmaalla oli kesäkuussa 22 619 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä työnhakijoita oli yli 5 600 vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kesäkuussa 2022 Pirkanmaan työttömyysaste oli 9 prosenttia. Vuosi sitten, eli kesäkuussa 2021, Pirkanmaan työttömyysaste oli vielä 11,4 prosenttia.

Työttömien työnhakijoin määrä kasvoi toukokuun huippulukemista 2643 henkilöllä. Kasvu johtuu suurimmalta osalta opiskelijoiden virrasta TE-hallinnon asiakkaiksi.

Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,9 prosenttia. Pirkanmaata pienemmät työttömyysasteet olivat Pohjanmaalla (6,6 prosenttia) ja Etelä-Pohjanmaalla (6,5 prosenttia). Kainuussa työttömyysaste oli 9,0 prosenttia, eli sama kuin Pirkanmaalla.

Kesäkuussa 2022 Pirkanmaan laaja työttömyys työttömyysasteeksi muutettuna oli noin 13,9 prosenttia ja kattoi 34 865 henkilöä.

Laaja työttömyys tarkoittaa työttömiä työnhakijoita ja lisäksi erilaisten TE-hallinnon toimenpiteiden piirissä olevia henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi työkokeilussa, työvoimakoulutuksessa tai valmennuksessa.

Laaja työttömyys on laskenut Pirkanmaalla 5 809 henkilöllä vuositasolla, mutta kasvanut edellisestä kuukaudesta noin 2 000 henkilöllä.

Työttömyys koskettaa edelleen eniten toisen asteen koulutuksen saaneita, joita oli työttöminä kaikkiaan 11 879 henkilöä. Heidän osuutensa oli 52,5 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista. Suhteellinen osuus on säilynyt lähes entisellään.

Kesäkuussa 2022 uusia avoimia työpaikkoja oli Pirkanmaalla edelleen merkittävä määrä, 11 681. Kasvua vuositasolla on lähes tuhat työpaikkaa. Uusien avoimien työpaikkojen määrä oli 9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Seutukunnittain tarkasteltuna Tampereen seutukunta kattaa 87 prosenttia Pirkanmaan avoimista työpaikoista.