Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seura pysyy, pelinumero vaihtuu – Ilves solmi uuden jatkosopimuksen

Ilves ja hyökkääjä Henrik Haapala ovat solmineet jatkosopimuksen kaudeksi 2022–2023.

Maaliskuun alussa Ilveksen joukkueeseen liittynyt 28-vuotias hyökkääjä teki viime kevään aikana yhdeksässä runkosarjaottelussa tehopisteet 3+3=6 ja playoffseissa yhdessätoista ottelussa 2+7=9. Playoffseissa hyökkääjä oli SM-pronssia saavuttaneen Ilveksen tehokkain pelaaja tasapistein kapteeni Eemeli Suomen kanssa. Haapala on tehnyt kahdeksan Liiga-kautensa aikana yhteensä 206 runkosarjaottelussa tehot 40+90=130 ja 94 playoffs-ottelussa 16+31=47.

Ulkomailla hyökkääjä on pelannut NHL:ssä, AHL:ssä, Sveitsin pääsarja NLA:ssa sekä KHL:ssä. Suomen A-maajoukkueessa Haapalan tilille on kertynyt kahdeksan ottelua tehoilla 2+3=5. Hän on voittanut aiemmin urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja neljä SM-hopeaa sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Viime kaudella pelinumeroa 52 kantanut Haapala pelaa jatkossa numerolla 25.

– Henrik Haapalalla on poikkeuksellisia kykyjä vaikuttaa pelin kulkuun, ja hän on parhaimmillaan kovien panosten otteluissa sekä pelien ratkaisuhetkillä. Henkka on erittäin valoisa ja energinen persoona, joka tuo joukkueeseemme ja pukukoppiimme intohimoa, voittamisen kulttuuria ja vaatimustasoa päivittäin, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela tiedotteessa.

– Olemme erittäin iloisia solmimastamme jatkosopimuksesta ja uskomme sen palvelevan kaikkia osapuolia – niin seuraa ja pelaajaa kuin myös Liigaakin. Tulemme jälleen näkemään Liiga-kaukaloissa äärimmäisen motivoituneen joukkuepelaajan, jolla on valtava halu näyttää osaamistaan illasta toiseen ja todistaa kuuluvansa sarjan parhaisiin pelaajiin.