Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sammon valtatielle tehdään aiempaa leveämpi väylä kävelijöille ja pyöräilijöille – töiden ajaksi liikenne kiertoreitille

Sammon valtatien pohjoispuolella kulkeva jalkakäytävä ja pyörätie perusparannetaan valtatien 9 ja Tuomaalankadun välillä. Työmaa-alue sijaitsee Sammon valtatien itäosassa Linnainmaan, Leinolan ja Hankkion suunnalla. Nykyistä väylää levitetään ja valaistusta uusitaan. Pienien korkeusmuutosten johdosta väylä päällystetään lopuksi koko leveydeltään.

Varsinainen työ alkaa elokuun alussa, mutta joitain valmistelevia työvaiheita kuten mittauksia ja kiertotiejärjestelyjä voidaan tehdä jo heinäkuussa.

Aitolahdentien ja Tuomaalankadun välillä nykyinen kevyen liikenteen kulkureitti siirretään työn ajaksi Sammon valtatien ajoradan reunaan. Kiertotie erotetaan ajoradasta aitaamalla, ja kiertotien osuudet vaihtelevat työn edetessä. Aitolahdentien ja valtatie 9:n välillä kevyt liikenne ohjataan kulkemaan osalla matkaa Sammon valtatien eteläpuolelle.

Jalankulun ja pyöräilyn erottaminen toisistaan valtatie 9:n ja Tuomaalankadun välisellä osuudella edellyttää Sammon valtatien pohjoisreunassa sijaitsevan nykyisen noin kolmen metrin levyisen yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän leventämistä. Kulkumuodot erotellaan ajoratamerkinnöillä, kuten jo aiemmin toteutetuilla väyläosuuksillakin.

Hipunkulman uudisalueen kohdalla väylä on jo levennetty asuinalueen rakentamisen yhteydessä, minkä vuoksi muutokset tehdään nyt välille valtatie 9–Hipunkulma sekä välille Linnainmaan puistokatu–Tuomaalankatu. Suunnitelmissa erotellun jalkakäytävän ja kaksisuuntaisen pyörätien kokonaisleveys on viisi metriä.

Vuoden 2022 osalta työt valmistuvat lokakuussa. Pienellä osuudella on esikuormituspenger, jonka lopullinen asfaltti tehdään vasta elokuussa 2023.